La manifestació dels estudiants ahir contra el procés de Bolonya ha estat àmpliament recollida per la premsa. En fan referència AVUI, El Punt, El País, El Periódico, El Público, ABC, 20 minutos, Metro dircete (i 2), Que!, ADN, La Vanguardia, El Mundo, ElSingularDigital i VilaWeb. Alguna petita càrrega policial per tal d’evitar que la manifestació es desviés del trajecte previst. La manifestació va aplegar entre 5.000 i 10.000 estudiants, varien segons les fonts, i també d’on procedien. La veritat és que en alguns centres que conec les classes van parar a les 10, però després d’1 hora, l’activitat anava recuperant-se. No faig gaire comentaris sobre el tema, ja que la meva opinió sobre la reivindicació és prou clara en el meu article d’ahir, així com en els comentaris. Em repetiria.

El Punt fa un editorial sobre la manifestació i el procés de Bolonya. Tenen molta raó en un punt clau, no s’ha sabut explicar, perquè el que diuen i/o creuen els estudiants no té res a veure amb la realitat. Igual que Laia Gabarró. Ahir podíem gaudir d’un seguiment en directe que no vaig comentar per distracció, el de Laia Gabarró a Calaix de Sastre, que des de la seva llotja privilegiada va veure la manifestació. Deia la Laia Ja vaig comentar fa uns mesos que el principal problema que tenen els estudiants és la manca d’informació. Avui he vist fins-hi tot un cartell contra la LUC, que no ha esta modificada des de fa anys i no aplica res de la reforma. Suposo que el cartell havia de dir LOU. Però podrien exigir una nova LUC que clarifiqués algunes coses d’aquesta reforma. Quanta raó tens Laia.

El País recull que va dimitir l’adjunt del vicerector d’Estudiants, Martí Marín, que era partidari de seguir negociant abans de demanar la intervenció dels Mossos d’Esquadra. El conseller Huguet i la comissionada Blanca Palmada van recolzar l’actuació del rector.

La Vanguardia recull àmpliament que Oryzon Genomics ubicada al PCB de la UB està ha aconseguit una segona ampliació de capital d’11 milions d’euros en quatre anys. Han entrat Corsabe i Laboratoris Ordesa. Ahir ho recollia breument en aquest bloc.

AVUI publica que la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació i la New York Academy of Sciences han acordat coordinar i compartir conferències internacionals científiques centrades en temes com ara les neurociències, la biomedicina i la nanobiotecnologia.

Público escriu un article sobre els Joves Investigadors. Explica quina és la situació actual i les seves reivindicacions.

ABC publica avui un article de César Nombela: La I+D no es patrimonio de la izquierda. Diu que tampoc de la dreta. Fa una bona valoració, per`po diu qu quan governa l’esquerra les demandes de millora afluixen. L’article és bo.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació