Enric I. Canela

El 26 de febrer Carles Toronjo i Manyé escrivia a Tribuna Catalana l’article Endarrerits en innovació.

Diu Carles Toronjo que a l’inici de la legislatura el president va anunciar quatre pactes, un d’ells el Pacte per la Innovació. Afegeix que de moment l’únic que a vist la llum, amb dificultats ha estat el de l’habitatge.

L’autor diu que la darrera de les males notícies respecte a la situació a Catalunya pel que fa a la innovació ha estat l’informe anual que l’European Innovation Scoreboard de l’any 2007. Llegint el document és fàcil veure que les conclusions sobre Espanya són preocupants: anem endarrerits en termes d’innovació.

Conclou l’autor que passades les eleccions del 9-M, el govern català hauria de començar a posar fil a l’agulla en aquesta qüestió. Afegeix que també el govern espanyol també hauria de posar en la seva agenda com una de les seves prioritats la innovació, la tecnologia i la recerca. El manteniment del nostre benestar i nivell de vida hi estan en joc.

Si us entreteniu en llegir el document, veureu que Espanya, no hi ha referència explícita a Catalunya, està en el quadrant que correspon a un Índex d’Innovació per sota de la mitjana i un creixement en el període 2002-2007 negatiu, és a dir en el pitjor dels quadrants.

Això d’anar lligats a Espanya és una llosa al coll.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació