Impuls a la recerca


Enric I. Canela

La bona notícia respecte a la recerca va aparèixer fa uns dies. La publico simplement per fer veure a aquells que estan una mica allunyats de les convocatòries diàries relatives a la recerca, que alguna cosa es fa. De manera insuficient, però alguna cosa es mou. Dic això perquè la convocatòria es va publicar al BOE del dia 27 de febrer (Resolució de 20 de febrer de 2008, de la Secretaria d’Estat d’Universitats i Recerca, per la qual es publica convocatòria corresponent a l’any 2008, de concessió d’ajudes del Programa Nacional de Contractació i Incorporació de Recursos Humans d’Investigació, en el marc del Pla Nacional d’Investigació Científica, Desenvolupament i Innovació Tecnològica 2008-2011) i el termini per presentar-se s’acaba aviat.

El Ministeri d’Educació i Ciència promou la formació i contractació d’investigadors. Destinarà 257 milions d’euros del Plan Nacional de I+D+i 2008-2011. Són:

  • El subprograma Ramón y Cajal per un període de cinc anys, amb 245 beques per al 2008 per a la contractació de doctors en centres d’R+D
  • El subprograma Juan de la Cierva per un període de tres anys, amb 345 beques per al 2008 per a la contractació de doctors en centres d’R+D i incorporació en equips de recerca.
  • Per promoure la contractació de Personal Tècnic de Suport 300 ajudes a centres d’R+D
  • El subprograma Torres Quevedo per un període de 3 anys amb 1.000 ajudes per desenvolupar projectes de recerca industrial, desenvolupament tecnològic o estudis de viabilitat tècnica
  • El programa nacional de Formació de Recursos Humans amb 1.121 beques a aquells titulats interessats a realitzar una tesi doctoral relacionada amb projectes d’R+D finançats pel Plan Nacional d’I+D i amb l’objectiu d’incrementar l’activitat de recerca, desenvolupament i innovació a través de diversos subprogrames

A veure si la cosa millora una mica i es construeix una carrera adequada per als investigadors. Catalunya hauria de fer aviat les convocatòries ICREA d’enguany amb més fons que els anys anteriors

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació