Un article d’El Economista parla avui del nou contracte social de la universitat. Les empreses de base tecnològica nascudes de la universitat, les spin off. Segons la informació del diari, tenen una mitjana de 3,5 persones ocupades i facturen 1000.000 euros a l‘any.

La Gaceta Universitaria es fa ressò del desallotjament de la setmana passada a la UAB. Recull el descontentament dels estudiants i les mogudes de l’endemà.

Valoracions contradictòries sobre la R+D espanyola. Cinco Días diu Espanya retalla la diferència en R+D amb la UE. Diu que gasta el 1,16, 7 dècimes menys que la mitjana. El Mundo diu, Espanya s’enfonsa en la segona divisió europea. Escriu que només Catalunya està entre les regions europees amb més ocupació en la indústria d’alta tecnologia. La primera regió es Llombardia, amb 448.000 persones, la segona Stuttgart amb 337.000 i la tercera Catalunya amb 286.000. Curiosament tres dels Quatre Motors d’Europa. Madrid és la cinquena en ocupació d’alta intensitat en coneixement. La crítica d’El Mundo sembla més acurada. Amb tot si es llegeix l’enquesta d’Eurostat, la posició de Catalunya és pitjor que la de Madrid en ocupació en indústries d’alta intensitat de coneixement. Catalunya la sisena. Si les coses segueixen així, el diferencial entre Madrid i Catalunya creixerà. El País també és triomfalista, diu que Espanya se situa per primera vegada en quart lloc quant inversió institucional en R+D, mentre que la despesa privada segueix estancada.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació