Enric I. Canela

Dues manifestacions de fa poc:

Duran i Lleida ha dit: Amb calma també haurem de interpel·lar-nos sobre el perquè no hem tingut millors resultats. I sobretot perquè els té tan bons el PSC. Haurem de preguntar-nos qui representa millor que ningú avui la centralitat política i que com és que la “debacle” de ERC no engreixa a CiU sinò al PSC? És perquè jo no sóc prou soberanista segons aquests electors? Ho són més, en canvi, en Zaragoza, la Chacón i en Montilla? Ho serà que són votants d’ERC que amb el que no coincideixen lògicament és amb el nostre model de societat?

VilaWeb publica: La Plataforma per la Sobirania, un corrent que agrupa uns cinc-cents militants de CDC, entre els quals una trentena de consellers nacionals, ha demanat a CiU que provi de presentar una moció de censura amb ERC al govern de Montilla. L’entitat considera que cap de les dues forces nacionalistes va obtenir un bon resultat electoral al 9-M i que cal que prenguin decisions valentes i generoses per enfortir i ampliar l’espai polític nacional.

La Plataforma per la Sobirania també reclama a CiU que refermi el seu compromís polític amb l’exercici del dret a l’autodeterminació, i demana que la federació es posicioni clarament en l’eix nacional adduint que la societat catalana demana discursos clars i definits, ja sigui en clau sobiranista o bé de submissió a Espanya.

Sembla que no tots a CiU pensem el mateix, a Duran i Lleida no li agrada el sobiranisme d’alguns, a nosaltres no ens agrada com pensa ell. Què cadascú vagi per la seva banda, ens separem, amb el permís de Miró i Ardèvol. Ja vaig comentar l’altre dia el que pensava de tot plegat a El model de l’Assemblea de Catalunya. Deia aleshores: El projecte homogeneïtzador espanyol avança inexorablement. Catalunya com a projecte col·lectiu està en crisi cal un altre cop recuperar la unitat, referint-me a la unitat del sobrianisme. Duran Lleida és un inconvenient.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació