Enric I. Canela

Llegeixo a 3cat24.cat i ABC que la UPF i la UAB impartiran conjuntament el curs vinent el Grau de Medicina. Aquest Grau, de directives europees, tindrà una durada de sis anys i una càrrega lectiva de 360 ECTS.

Aquest Grau suposa una experiència singular al col·laborar dues institucions universitàries per a formar un nou perfil de graduat en aquesta especialitat amb un perfil important en aspectes biològics.

S’oferiran seixanta places que inclouran des del primer curs pràctiques en la xarxa sanitària pública i els estudiants hauran d’utilitzar l’anglès com a tercera llengua.

El pla d’estudis elaborat per les dues universitats preveu que les pràctiques es realitzin en l’assistència primària, en equips hospitalaris i centres sociosanitarios, i contempla a més la utilització de metodologies docents actives, com és l’aprenentatge basat en problemes o el mètode del cas clínic.

Al projecte s’afegeixen, a més, els diversos centres integrats en el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), com ara els instituts de recerca adscrits a la UPF, com són l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica i el Centre de Regulació Genòmica. La UPF ha presentat avui aquests nous estudis.

Aquest Grau és independent del que ja ofereix la UAB i, amb els que previsiblement oferiran la UdG i la UIC, se suma a l’oferta actual de Medicina.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació