Com es tradicional aquests dies, a banda del que ja he anat referenciant, no dóna per molt quan a notícies universitàries i de recerca. Amb tot alguna cosa hi ha hagut.

Expansión del divendres publicava una espècie de notícia – anunci dient que el rectors de la Universitat Europea de Madrid respondria a totes les preguntes sobre Bolonya de forma digital el dia 26 de març a les 13 hores. Ho farà a través d’una pàgina

d’Expansión. Ja sabeu.

La Gaceta de los Negocios publicava divendres una entrevista amb el vicepresident mundial de Wyeth que té una planta a Madrid de productes hemofílics. Diu que són la quarta companyia biotecnològica del món. Potser fabricaran més fàrmacs a Madrid. A Madrid generen entre el 2% i el 3% de les vendes de la companyia.

Dissabte l’AVUI publicava una carta d’un lector sobre el Pla de Bolonya, positiva, però crítica amb la decisió del rector d ela UAB de fer desallotjar la Facultat de Lletres pels Mossos d’Esquadra.

El Punt de diumenge publicava un article sobre la reunió de 350 rectors europeus a la UB, notícia ja tractada en aquest bloc. El rector de la UB avisa que potser els estudiants diran alguna cosa contra Bolonya. Segur. Expansión, ABC (i 2) i 20 minutos d’avui també parlen d’aquesta reunió.

L’AVUI de diumenge publicava una sèrie de comentaris i preguntes a estudiants sobre l’abandó, el canvi de carrera, de com progressen. També deia la comissionada Blanca Palmada que les reformes derivades del Pla de Bolonya no impediran la via lenta (treball + estudi). Crec que el que cal són beques que evitin això, que facilitin estudiar sense treballar.

La Vanguardia publica un reportatge sobre les llengües a la universitat, sobre quines llengües s’han de fer servir. El tema de l’anglès és l’estrella. El País del mateix dia reblava el clau i es preguntava per què ens costa tant fer servir l’anglès. Dóna les causes ben conegudes.

Público explicava dilluns que una nova llei permet encarregar invents que no estan al mercat, cosa que pot potenciar l’R+D. Forma part del Pla Avanza del govern espanyol.

ABC recull una notícia teòricament força interessant. Sembla que el MEC a alguns retocs a la normativa d’accés dels estudiants estrangers als estudis universitaris a Espanya. No acabo de veure que es millori gairebé res. El que cal és suprimir les proves d’accés espanyoles i fer que les universitats facin la seva tria.

Diari de Sabadell ens explica una notícia ben coneguda. Que la UPF i la UAB compartiran l’estudi de Medicina (el nou, el que li ha tocat a la UPF) amb 60 noves places.

El Periódico publica avui una curta entrevista amb Joan Seoane, Bioquímica que se’n va anar a treballar a Nova York amb Joan Massagué. Ara treballa al Centre de Recerca d’Oncologia de la Vall d’Hebron, és investigador ICREA i ha guanyat una de les Starting Grant de l’Europen Researc Council. Diu que Espanya està a la cua de la recerca científica.

La Vanguardia publica una entrevista amb Philip Campbell director de Nature Astrofisica. Diu que a Espanya es retribueix els càrrecs i no els resultats. Molt del que diu és encertat. En general conra igual el funcionari que treballa que el que no fa res.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació