Un país de disseny


Enric I. Canela

Avui s’ha publicat per part de l’INE la Comptabilitat Regional d’Espanya base 2000 (CRE-2000). Producte Interior Brut regional. Any 2007. La mitjana espanyola de creixement és del 3,8%, Catalunya un 3,7% i Madrid un 3,9%. Catalunya està a la cua, de fet Astúries amb un 3,6%. El PIB de Catalunya és el quart per darrera del País Basc, Madrid i Navarra.

Per la seva banda El Periódico publica que Madrid constitueix per primer cop més empreses que Catalunya. També diu que tot i que a la majoria de les autonomies també es van constituir menys empreses el 2007 que el 2006, la caiguda de l’activitat empresarial catalana és una de les més aguditzades d’Espanya, mentre que en el cas de Madrid va resultar de les més baixes. Bé el conjunt de la notícia és ben negatiu per Catalunya.

Una notícia que acaba d’adobar l’esperit triomfant català ens l’aporta Marc Vidal. Publica Adeu al Mobile World Congress, referint-se a la probable marxa d’aquest congrés de Barcelona. Marc Vidal en el seu dur article diu indignat, en referència als hotelers de Barcelona: Gràcies de tot cor per ser tan provincians, patèticament ridículs i fastigosament usurers. Per a mi se’n poden anar tots juntets de la mà a la merda. Demana al conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet que publiqui el nom dels hotels que van abusar de l’esdeveniment aplicant preus abusius de manera que tot el món conegui qui són els idiotes amb màster que han rebentat l’invent. El Mobile World Congress és el salón que més ingressos aporta a la ciutat de Barcelona. Segons Ojo Moviles les raons de la marxa serien:

A més diu: que a la primera edició hi havia espais lliures amb taules i cadires per reunir-se, a la 2a edició va haver menys i a la 3a pràcticament cap. Culpa de l’organització A la 1a edició hi havia cafè i pastes gratis en estands de l’organització, ho donaven els patrocinadors. A les següents no, potser per les pressions de les empreses de la concessió de càtering o per qüestions d’organització.

Estem construint un país de disseny.

10 respostes a “Un país de disseny”

 1. a 26 març 2008 a les 7:49 Jordi Girona

  El PIB de Catalunya per habitant és el quart, no “El PIB de Catalunya”.
  Sobre els preus dels hotels: es tracta de preus lliures.

 2. a 26 març 2008 a les 8:19 Ivan

  Els rumors sobre el MWC ja van sortir l’endemà d’acabar el congrés. No m’enlluerna gaire l’activitat de congressos; és una activitat econòmica important però que hauria de ser complementària si volem anar més enllà, com molt bé dius, d’una ciutat i un país de disseny (o d’aparador, o low-cost, o…). Tanmateix, és de les coses en què malauradament sembla fàcil encertar.
  Salutacions

 3. a 26 març 2008 a les 8:20 Ivan

  Els rumors sobre el MWC ja van sortir l’endemà d’acabar el congrés. No m’enlluerna gaire l’activitat de congressos; és una activitat econòmica important però que hauria de ser complementària si volem anar més enllà, com molt bé dius, d’una ciutat i un país de disseny (o d’aparador, o low-cost, o…). Tanmateix, si es confirma, serà una altra d’aquelles coses en què malauradament sembla fàcil encertar darrerament al nostre país.
  Salutacions

 4. a 26 març 2008 a les 8:25 Josep M

  El MWC segur que el farien molt millor a Madrid no ens enganyessin. Aquí sols van bé les coses que no demanen implicació: lowcost i aparences. Per la resta cal comprometre’s, mullar-se, arriscar, volcar-se i tenir un empresariat dinàmic, valent, ambiciós, un govern convençut en el país i un estat propi que hi dóna suport.
  Voto per Madrid

  😉

 5. a 27 març 2008 a les 1:01 David

  Una periodista que hi va anar un parell de dies em va comentar que el que més havia emprenyat als assistents era el saqueig al que els sotmetien els carteristes/furtadors a la sortida de l’esdeveniment. Es veu que la cosa era de condicions escandaloses.

 6. a 27 març 2008 a les 7:41 enriccanela

  Jordi,
  Tens tota la raó, una confusió en escriure-ho. Si és PIB per habitant. PIB total no té sentit.
  El tema dels hotel està clar. Simplement és una manera d ematar la gallina dels ous d’or.

 7. a 27 març 2008 a les 7:46 enriccanela

  Ivan,
  Els congressos són importants per a una ciutat, per donar activitat econòmica, ser coneguda, etc., però fer-ho malament és pitjor.
  La deixadesa i la manca de visió ens porta a això.

 8. a 27 març 2008 a les 7:47 enriccanela

  David,
  És que es veu que va ser espectacular. Avisant que anessin amb compte, etc. Pitjor que a Sao Paulo.

 9. a 27 març 2008 a les 11:53 Carlos Blanco

  Claro en descarga de la ciudad, que los asistentes eran un poco pardillos todo el dia en la ciudad con la cintita rosa del cuello, sólo les faltaba un cartel indicando “robame”. Aunque es cierto que la policia no hizo ningún sobre-esfuerzo en vigilar las zonas donde ellos estaban (que al final eran 3-4 zonas muy concentradas con los locales donde habian las fiestas).

 10. a 28 març 2008 a les 1:09 enriccanela

  Carlos,
  Tens raó, però calia garantir una mica la seguretatm ja se sap com funciona el turisme d’aquest tipus, però és clar, horari de funcionari.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació