Enric I. Canela

Avui se celebrava la sessió inaugural al Paranimf de la UB de la Conferència de Primavera de l’Associació Europea d’Universitats (EUA), a la que hi assisteixen rectors de 350 universitats europees per tractar els temes del govern de les universitats europees més enllà del 2010, el procés de Bolonya, la internacionalització de l’educació superior, el finançament dels centres universitaris o les estratègies de la recerca.

Entre 20 i 30 estudiants, segons 3cat24.cat (i 2), que rebutgen en pla de Bolonya han dificultat l’entrada dels assistents i dos d’ells s’han penjat de la façana de l’edifici. A la inauguració hi han assistit el president José Montilla i la ministra d’Educació i Ciència, Mercedes Cabrera, que s’ha mostrat ‘sorpresa’ que hi hagi qui titlli de ‘mercantilista’ la construcció de l’Espai Europeu d’Educació Superior. Jo la qualifico de solemne estupidesa. Mercedes Cabrera és més diplomàtica que jo.

A més uns 70 universitaris (diu la notícia, ves a saber si ho eren, en tot cas el que han estudiat fins ara no els ha aprofitat gaire) s’han concentrat a la plaça Universitat de Barcelona, convocats per la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), per protestar contra la trobada.

Les crítiques que fan els estudiants i que han portat a aquest show les podreu veure a: Crítiques a la conferència universitària europea que es celebra a Barcelona.

Diu també que a la concentració, també hi han participat delegats sindicals docents universitaris que han reclamat conciliar la vida laboral i familiar.

Podeu ampliar aquesta notícia a La Vanguardia, VilaWeb o a l’AVUI. Demà tota la premsa ho recollirà, ñes una gran not´cia.

3 respostes a “Avui uns quants estudiants s’han divertit”

 1. a 28 març 2008 a les 2:14 Elliot

  Bon dia Enric

  Ahir vaig ser-hi present a una assamblea d’estudiants d’Història que havia de decidir si enviaven representació a la comissió que ha de decidir el futur pla d’estudis del grau d’història. Em vaig quedar glaçat al veure les tonteries i em sap greu ser tan dur, que vaig sentir dir. Em sembla increïble que companys meus que com jo anem a la universitat tinguin aquest nivell tan baix de cultura, informació i saber fer. Ja no és un tema de desinformació sinó que simplement confonen deliberament els termes d’una forma tan irresponsable que al final els estudiants de bona fe de la Facultat s’acaben creient les barbaritats que es diuen des de les assamblees.

  Jo per la meva part no seguiré insistint en les assamblees perquè són una pèrdua de temps.

 2. a 28 març 2008 a les 4:37 enriccanela

  Elliot,
  Has tocat el punt. Quatre inútils són capaços d’embolicar un curs.
  Consti que jo no crec que aquest procés pugui funcionar bé sense beques. aquest és el taló d’Aquiles i sembla que els governs no acaben de posar fil a l’agulla, però la resta són rucades.

 3. […] A Com finançar la universitat em referia a algunes de les coses que Juan Hernández Armenteros havia dit a rel de la presentació de l’informe La Universitat Espanyola en xifres. Algunes coses havia escrit jo fa gairebé 10 anys! […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació