Dignitat nacional


Enric I. Canela

Acabo de llegir al diari AVUI que a Duran Lleida no li van agradar les declaracions del president Pujol en les que va fer una crida genèrica als catalans a mostrar-se “irreductibles” i a no deixar-se enganyar “per segona vegada” pel PSOE de José Luis Rodríguez Zapatero. Pel que es veu, a la seva carta setmanal als seus feligresos ha dit: He estat bastant prudent en declaracions. Abans d’anar a negociar no en vaig fer cap. Molt expressament. I després he fet les justes”. En canvi, “el mateix dia que negociava en nom de Convergència i Unió, altres dirigents sí que les van fer. Em sembla molt bé i no tinc res a dir. Es parla de ser irreductibles davant el PSOE. Ho serem tant com calgui per a Catalunya, però no fa falta que ningú ens recordi el que hem de fer”. “Fa anys que faig política, he vist moltes negociacions, he vist actituds de tots tipus i colors i mai no he gosat interferir en una negociació. Crec que seria bo que tothom fes el mateix”, sentencia Duran.

Clar i contundent. Calla Pujol!

Tal com deia l’AVUI Duran Lleida i Lleida, es va mostrar ahir favorable a l’abstenció dels diputats nacionalistes catalans en la votació per designar el socialista José Bono president de la cambra baixa. Tot i les reticències expressades per CiU en relació amb el nomenament de l’exministre per substituir Manuel Marín, Duran va admetre ahir que “pot ser un bon president del Congrés”.

Xavier Bosch, el dircetor de l’AVUI, acaba avui l’editorial parlant de la votació per fer a Bono de president del Congrés. Després de donar un munt de raons acaba: José Bono només mereix el vot en contra de CiU per presidir el Congrés. Si la federació va arribar a anar al notari per demostrar que no pactaria amb el PP, que recordin que Bono encara està més enllà. Per més que la política sigui negociació i intercanvi, sempre hi ha excepcions. Per dignitat nacional, aquest senyor ha de rebre un “no” rotund. Enorme. Alliçonador.

Per sort Felip Puig ha dit el que calia i el que jo volia escoltar, de fet li vaig dir personalment a Felip Puig: El secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya, Felip Puig, ha avançat que CiU “no podrem donar i no donarem suport al senyor Bono” com a president del Congrés dels Diputats en declaracions al programa Actualitat Viva de Comunicàlia. “M’avanço a una decisió que encara hem de prendre, no voldria que ara ningú d’Unió s’enfadés”, ha aclarit Puig, ja que serà dilluns que ve quan la federació nacionalista decidirà “formalment” si dóna suport, o no, al candidat proposat pel PSOE. Tot i això, el dirigent de CDC ha admès que l’han sorprès les declaracions a Antena 3 de Josep Antoni Duran i Lleida respecte que Bono podria ser un “bon president” de la Cambra Baixa. “Vull creure que {Duran} vol dir que Bono ho pot fer bé com a president perquè pot ordenar molt bé els debats, però que no li riurem les gràcies”, ha apuntat. Puig sosté que CiU, com a tercera força política, “té dret a estar a les Meses del Congrés i el Senat. Si no és així –ha afegit- el PSOE haurà d’explicar que ha estat perquè no hem acceptat la imposició de donar suport al senyor Bono”.

Jo evidentment, per dignitat nacional, no podria estar en un partit que votés a Bono. Com jo pensen molts d’altres. Encara no m’explico com podem estar tenint aquest debat. Si UDC vol votar a Bono, que ho facin, CDC no ho pot fer. A partir d’aquí la Federació saltaria pels aires.

16 respostes a “Dignitat nacional”

 1. a 28 març 2008 a les 5:30 David

  A mi em decebria molt que amb el meu vot s’acabés fent president a un personatge tant caspós com aquell, i que a sobre fos a canvi de mig plat de llenties. En Duran s’ho hauria de fer mirar.

 2. a 28 març 2008 a les 5:32 enriccanela

  David,
  És que ni mig plat. Aqust busca alguna cosa per a ell. Té un ego que li cap al cos.

 3. a 28 març 2008 a les 7:35 Joan Arnera

  Enric, doncs apreteu a CDC perquè aquí tothom pensa que votareu a favor de Bono o que us abstindreu. I si CDC i ERC s’abstenen en la votació a Bono, francament, faran (altra vegada) el més espantós dels ridículs.
  Ànims!!!

 4. a 28 març 2008 a les 7:36 enriccanela

  Joan,
  I tant si apretarem. Seria la gota que faria vessar el got.
  I gràcies.

 5. a 28 març 2008 a les 10:18 Elies

  En Duran no té vergonya. No sé com s’atreveix a dir el que ha dit.

 6. a 29 març 2008 a les 1:15 enriccanela

  Elies,
  El que hem d’aguantar alguns. Jo ja n’estic ben fart.

 7. a 29 març 2008 a les 9:16 Germa

  EM sap molt de greu però: definitivament, vostè Sr. Canela no sap mantenir-se en una posició institucional, els que van apostar per a vostè com a President del CpercC no sabien que fèiem.

 8. a 29 març 2008 a les 1:51 rob_sup

  Hola, jo sempre he dit que Catalunya necessita dos partits (un de centre/dreta i altre de centre/esquerra, que son CDC i ERC) i gran sort que es te amb això. És per això que parlaré com catalanista i no com a partidista. CDC haurà de replantejar-se les coses amb UDC i més concretament amb aquest individu perque si no acavarà enfonsant CDC. Jo pregunto: amb quin dret parla aquest element de que Jordi Pujol no es fiqui pel mig a la negociació?, ja que, que jo sapiga, Pujol segueix sent un gran referent de CDC. El que passa és que ell busca entrar com sigui al govern espanyol, ell vol figurar, apareixer a la foto, ser ministre i dir que va aconseguir un carrec important a la seva vida. Si això passa, el fracàs per CDC estarà servit. El lema del duran es, “Votam a les eleccions que necessito ser important i el país i la sobirania tal se me’n fot”. Que es força espanyolista ja es sap, de fet tampoc ell és que faci grans esforços en amagar-lo, però per estar així traint i enganyant constantment als votants (de CDC i que son els majoritaris amb diferència)doncs mira, que es presentin ell i UDC en solitari a les eleccions i asumpte arreglat. CDC ha comès un error greu en la meva opinió i és que ha otorgat massa poder a una formació que si es presentessin per separat no treuríen ni per un plat de menjar i la situació és un resultat de super sobrerepresentació que no li correspòn amb la seva força reial. Repeteixo, CDC o es replanteja bé la relació amb UDC o cada cop anirà a menys.

  PD: DURÀN IMPRESSENTABLE, AMBICIÒS, ANTICATALÀ I BOTIFLER!!!!

  Salut e independència!!

 9. a 29 març 2008 a les 2:08 rob_sup

  Per cert, Sr, Enric, quina opinió té vosté del Sr. Fonollosa?.

 10. a 29 març 2008 a les 6:52 enriccanela

  Hola Rob_sup,
  Jo coincideixo plenament amb aquesta opinió respecte al paper que està jugant UDC. No tant amb la de molts ddels seus militants que són absolutament independentistes, potser pocs però n’hi ha. Altra cosa és el joc de Duran i el papaeret que ha fet al President. Sense comentaris.
  ja no tant en relació a dretes i esquerres, ho puc acceptar, però jo no crec que CDC agrupi només a dretes. Si que probablement ERC fonamentalment a les esquerres moderades del catalanisme, les ultraesquerres són apàtrides o millor la pàtria és el món. CDC quan ERC era residual agrupava tot el sobiranisme, esquerra i dreta. Jo particularment no em considero de dretes. No sé com evolucionarà però tant m’és. M’amoïna que el sobriranisme sumi i no m’importa d’on vingui.
  Quan a Fonollosa, bé, el conec fa molts anys i sempre ha estat crític amb el comportament de CiU, sempre li he sentit dir coses similars. Ara davant el congrés es mou. Jo li he dit que hem d’anar tots els que defensem el sobiranisme en una única barca.

 11. a 29 març 2008 a les 7:02 enriccanela

  Sr. Roura,
  Em sembla que en la conversa virtaul que vam mantenir, ja vaig deixar ben clar que no pensava mourem ni un centímetre de la meva posició respecte a la sobirania de Catalunya. No soc ni vull ser neutral en aquest aspecte i, com tothom que em coneix sap, per davant de qualsevol altre interès està la defensa de la sobirania de Catalunya.
  Jo no valoraré mai els seus ideals polítics per considear si és o no una persona capaç, crec tenir una visió més àmplia de les coses.
  En tot cas, el meu càrrec està sempre a disposció dels socis del Cercle i aquest és un debat que no m’interessa gens. Estic sempre disposat a construir ponts amb els que tinguin visió àmplia de les coses, però no les meves opinions polítiques i és, en tot cas, els mebres del Cercle que m’hauran de qüestionar, quan ho facin, passiu bé.
  Cordialment

 12. a 29 març 2008 a les 7:15 rob_sup

  Doncs sí. Abans pràcticament tot el sobiranisme es trobava al voltant de CiU. NOmès quan els pactes de CiU amb el PP, amb el que va comportar un molt clar gir a la dreta de la coalició va ser que es va provocar que el sobiranisme d’esquerres sortis de l’armari.
  Respecte al Sr. fonollosa, malgrat fent-li saber que jo era d’ERC vaig signar al seu favor per la causa sobiranista i a mès tota la gent que conegui de CDC que no capiga el menor dubte que tractaré d’inclinar-la a favor dels seus postualts.
  Per què faig això? El nostre país no enten de colors i CDC i/o CiU (es veritat que alguns seguidors d’Unió son independentistes)i ERC haurem de treballar junts i fer pinya en tetmes d’estat de la mateixa manera que ho fan PSOE i PP quan els interessa.

 13. a 29 març 2008 a les 7:26 enriccanela

  rob_sup,
  Tens raó, però com ja deus saber, que s’optés perpactar amb el PP va ser una decisió que la majoria, dic la majoria, de CDC no va pair. El pacte amb el PP va ser una dmanda personal de Felipe González a Jordi Pujol per poder sortir tots plegats dels escàndols del PSOE d’aquella èopoca. El segon pacte va ser una errada grossa. S’ha pagat cara.
  A mi l’opció de donar suport a moviments com els de Fonollosa em semba generosa i útil. Amb tot cal sumar tots els moviments.

 14. a 29 març 2008 a les 7:39 rob_sup

  Enric, el segon i el primer van ser errors. Si Felipe tenia problemes que el bombim. Ja podries haver visualitzar més clarament a aprtir de les eleccions de 1999 la continua perdua de vots que li va comportar això i ja evidetment encara pitjor al 2003. I el Duràn volía ficar consellers del PP al govern (m’enrecordo d’això). Però també llençaré crítiques evidents al meu partit , que li passa el mateix per culpa dels tripartits desastrossos amb el PSC. Evidentment el primer tripartit després de tot el que s’havia vist estava més que justificat, però el segon de cap de les maneres.
  I ara és el moment de posar el comptador a 0. Catalunya nomès ens te a nosaltres dos (CiU i ERC) ja que la resta de partits son espanyolistes.

 15. a 29 març 2008 a les 7:42 rob_sup

  La crisis del catalanisme actual ve d’això precisament. No es pot comfiar mai en partits espanyolistes, ells no buscaràn mai l’armonia, aniràn a destruir-nos, ja que som els seus enemics. Això l’haurem de tindre clar.

 16. a 29 març 2008 a les 7:49 enriccanela

  D’acord, ja he dit que la majoria de CDC no ho veia bé, abassegadora majoria en el segon cas.
  Jo ja fa temps que tinc el comptador a zero. I certament no pots confiar en partits que tenben com a objectiu l’Espanya de Felip V. Pujol creia en l’espanya dels aústries (bé, és un dir meu) i també aquesta era dolenta.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació