Enric I. Canela

Roc Fernández ens acosta a la valoració (i la comenta, Roc en sap) que ha fet Multiplica, encapçalada per David Boronat,  que la comenta. David Boronat és un antic amic que ara fa temps que no veig, sobre l’ús electoral de la xarxa a les últimes eleccions.

Un tema que m’interessa, fa molts anys que faig la guerra per tal que les eines que aporta la xarxa siguin útils a la política i sobre el que he escoltat moltes interessants idees de la boca de David Boronat.

La realitat és que els catalans no quedem gaire bé. Tant CiU com ERC queden en una mala posició. El cas és que la majoria dels defectes ja els coneixem raonablement bé algunes persones i si les coses no es fan millor és perquè els que dirigeixen les campanyes encara no s’han adonat de com s’ha de funcionar en aquest segle XXI, i no posen els recursos adequats, i els partits no planifiquen amb prou temps. Alguns improvisen a corre cuita alguns blocs sense interès que moren a l’endemà de les eleccions. Els directors de campanya actuen massa com si estiguéssim encara al 1980. No vull dir que calgui abandonar les tècniques tradicionals, votants hi ha de moltes classes, uns que accedeixen a la xarxa i altres que no ho fan gens, però no és pot menystenir als que les fem servir.

Massa gent en campanya que no sap segmentar. Massa gent en campanya amb el cervell analògic. Difícil entrar en la Societat del Coneixement.

2 respostes a “La campanya electoral a la xarxa”

 1. a 29 març 2008 a les 1:22 Xavier

  Molt bona reflexió i molt bó l’estudi de Multiplica. La campanya electoral per Internet encara no és prou utilitzada a Catalunya, però tot i això, si que veig elements de millora respecte a anteriors eleccions: blogs que no s’han abandonat (no tants com abans), incipient ús de xarxes socials, vídeo-campanya a la xarxa, etc… Per descomptat, aquestes eines no han estat primordials en aquestes eleccions i moltes han estat infrautilitzades, però una mica (només una mica) optimista pel futur sí que sóc.

  Salut!

 2. a 29 març 2008 a les 7:05 enriccanela

  Xavir,
  Esclar que hi ha hagut millora. Jo confio en què es donin més passes aviat, però no deixa d’entristir-me que no s’aprofiti a la gent que tan en sap, i no ho dic per mi que soc un espectador affeccionat, això si disposat a col·laborar.
  El mateix Roc, que fa el seu comentari, en sap per fer més i millor feina.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació