Enric I. Canela

Dimecres el Comissionat per a Universitats i Recerca va fer pública la nota Les universitats catalanes oferiran noves places per al curs 2008-2009 en els àmbits on hi ha més demanda social. Les noves places són 330 d’estudis de Mestre, 220 de Medicina i 95 d’Infermeria i a la nota és pot veure la distribució detallada. Amb tot, a la premsa d’ahir podeu veure comentaris i valoracions (AVUI, ABC, El Punt (i 2), Diari de Terrassa, i Diari de Girona ). Jo ho valoro bé.

11 respostes a “La nova oferta de places universitàries per al curs vinent”

 1. […] De entrada vull donar mes infomacio a un post de LEnric Canela. Ara fa gairebe dos any el govern va dir que les primeres carreres que farian el pla bolonya serien les de magisteri. Alhora ja fa temps que vaig denuniciar que hi hauria un any on no entrarien en el sistema educatiu mestres. Tambe vaig afirmar que de forma temporal shaurien dampliar les places de magisteri. El govern ho ha fet. sha passat a 330 places mes pero no saplicara el proces de bolonya. Segurament perque en veure que la sisena hora ha estat un desastre ara intentant fer un pedas. Aqui teniu la noticia. que paradoxalment mha costat molt de trobar. […]

 2. a 06 maig 2008 a les 10:26 Enric I. Canela » Incompliment manifest

  […] Fa una mica més d’un any, el 24 d’abril de 2007 vaig tenir l’honor de presentar al plenari del difunt Consell de Coordinació Universitària, presidit per la ministra d’Educació i Ciència, Mercedes Cabrera, de L’informe sobre el finançament de les universitats públiques. Podeu obtenir totes les dades a L’informe sobre el finançament de les universitats. […]

 3. […] És interessant veure com Espanya agafa els recursos catalans i els posa en un altre lloc. Sempre igual. Mentre els estudiants manifestar-se per la privatització i altres bajanades i no són capaços d’adonar-se que el que cal fer és demanar un augment substancial del recursos dedicats a beques, especialment a Catalunya. Vull recordar, m’he referit abans, l’informe sobre el finançament de les universitats. Allà es parlava de quant havien de créixer els recursos destinats a aquesta finalitat. […]

 4. […] Avala això el fet que més recentment, la mateixa Sindicatura va publicar l’informe Agregat de les Universitats Públiques de Catalunya, Exercicis 2004 i 2005 (ref. 9/2007). M’hi vaig referir el passat octubre en un article titulat: Universitat, molt soroll per no res i posteriorment al febrer vaig escriure: El dèficit econòmic de les universitats. En aquell informe la Sindicatura deia que la UB presenta al final del 2005 un dèficit de 46 milions d’euros. […]

 5. […] De entrada vull donar mes infomacio a un post de LEnric Canela. Ara fa gairebe dos any el govern va dir que les primeres carreres que farian el pla bolonya serien les de magisteri. Alhora ja fa temps que vaig denuniciar que hi hauria un any on no entrarien en el sistema educatiu mestres. Tambe vaig afirmar que de forma temporal shaurien dampliar les places de magisteri. El govern ho ha fet. sha passat a 330 places mes pero no saplicara el proces de bolonya. Segurament perque en veure que la sisena hora ha estat un desastre ara intentant fer un pedas. Aqui teniu la noticia. que paradoxalment mha costat molt de trobar. […]

 6. […] De entrada vull donar mes infomacio a un post de LEnric Canela. Ara fa gairebe dos any el govern va dir que les primeres carreres que farian el pla bolonya serien les de magisteri. Alhora ja fa temps que vaig denuniciar que hi hauria un any on no entrarien en el sistema educatiu mestres. Tambe vaig afirmar que de forma temporal shaurien dampliar les places de magisteri. El govern ho ha fet. sha passat a 330 places mes pero no saplicara el proces de bolonya. Segurament perque en veure que la sisena hora ha estat un desastre ara intentant fer un pedas. Aqui teniu la noticia. que paradoxalment mha costat molt de trobar. […]

 7. […] La setmana passada es va fer públic el tercer Informe INNOVACEF, INNOVACEF 2008, que té com a objectiu conèixer la situació general dels joves investigadors espanyols, donar suport a les seves demandes i necessitats, així com contribuir a millorar el sistema d’R+D+i. espanyol. L’informe ha estat realitzat pel CEF en col·laboració amb la Federació de Joves Investigadors/Precaris i ha comptat amb la cooperació del Sistema Espanyol de Comunicació per a Investigadors en l’Exterior (RedIEX). Fa un any, en relació a l’Informe INNOVACEF 2007, ja vaig publicar Economia i joves investigadors […]

 8. a 25 jul. 2008 a les 7:36 Elliot Fernández

  […] Com suggereix l’Enric Canela (bloc) no seria mala idea aprovar a Catalunya un decret per tal que els joves de menys de trenta anys puguin disposar d’un domini gratuït .cat, a semblança del recent aprovat pel govern espanyol pels dominis .es. […]

 9. […] En un altre ordre de coses, a l’octubre passat escrivia: Per no perdre el costum, el ministre Molina i Zapatero ens volen aixecar la camisa. Em referia als papers de Salamanca. El govern espanyol se saltava, una vegada més una la llei que ell mateix havia elaborat. […]

 10. […] Si ara anem una mica endarrere en el temps i mirem l’European competitivity report 2007 veiem que el PIB espanyol (no tinc dades de Catalunya) per hora treballada està a la cua de la dels països de la UE-15, tret de Portugal i Grècia. Aquesta baixa competitivitat té moltes causes: infraestructures precàries, manca de competència en els mercats, horaris inadequats, relacions laborals basades en la desconfiança mútua, etc. Si ara llegim l’últim informe de l’Índex global de competitivitat publicat pel World Economic Forum. ens adonem que Espanya té una regulació laboral restrictiva i una força de treball mal formada. I d’entre els punts febles de l’economia espanyola destaquen aquells que tenen a veure amb la societat del coneixement. Són les polítiques de l’Administració General de l’Estat les que més condicionen les polítiques econòmiques de la resta dels agents econòmics i socials. […]

 11. […] Las Universidades, los hospitales o los centros de investigación se gastan millones de euros en licencias para el acceso a los textos de esas revistas digitales, lo que está impulsando la creación de consorcios bibliotecarios. Para el año 2008, está en el aire un importantísimo proyecto: la constitución de la Biblioteca Electrónica de Ciencia y Tecnología, costeada por la Administración del Estado, en una tercera parte, y el resto por el conjunto de las Universidades, para que sus profesores e investigadores accedan libremente a los contenidos, desde el mismo momento de su publicación. […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació