Enric I. Canela

Dimecres va fer la presentació del XIXè Saló Estudia de l’Ensenyament, que tindrà lloc del 2 al 6 d’abril de 2008 a la Fira de Barcelona. A la compareixença amb la premsa el conseller Huguet feia una crida per cobrir la demanda laboral de desenes de milers de places d’enginyers a Catalunya als futurs estudiants universitaris davant la “necessitat actual de cobrir la demanda laboral de desenes de milers de places d’enginyers a Catalunya”. També va parlar d’altres aspectes d’actualitat universitària.

El conseller ha anunciat la posada en marxa de manera imminent d’una campanya per incentivar la incorporació d’estudiants als estudis d’enginyeries

La premsa es fa ressò de la notícia i comenta les mesures del Pla per augmentar les vocacions i fa algunes interessants anàlisis (El País (i 2) i El Mundo).

126 respostes a “Pla per fomentar la vocació per les enginyeria”

 1. a 30 oct. 2008 a les 9:04 Elliot.cat

  […] Aquest és el titular d’un extens reportatge elaborat pel diari El Mundo (ahir en feia referència l‘Enric Canela al seu blog) sobre l’abandonament de les carreres per part dels estudiants. És un tema que, em consta, preocupa molt a les direccins dels centres universitaris. Diu El Mundo que “En España, uno de cada tres alumnos abandonan la carrera antes de terminarla”. Diuen que uns dels problemes és que els estudiants no han sabut triar bé el seu futur quan cursaven batxillerat i que arribats a la universitat és troben desorientats i fent uns tipus d’estudis que no s’esperaven trobar. […]

 2. […] Mentre, els nostres amics bascos han aconseguit quedar-se els diners que la quota basca que pagaven a Madrid per aquests temes. Van a tota velocitat a fer la segona transformació del País Basc i entrar de ple en la Societat del Coneixement. Quina és la diferència? El concert i saber jugar els seus vots a Madrid. Mentre tot això passa, la Generalitat prou feines tindrà per pagar les nòmines. […]

 3. […] Actualitat Educativa El rector de la UPC i la comissionada per a Universitats i Recerca fan una dura crítica a com s’ha implantat el procés de BolonyaCatalunya excel·lent en hospitalsEduacació de dretes? […]

 4. a 07 nov. 2008 a les 4:13 Recull de premsa: « Lídia Pelejà

  […] ENRIC CANELA […]

 5. a 12 nov. 2008 a les 11:11 Elliot.cat

  […] Això és el que creu el catedràtic de filosofia de la Universidad Complutense de Madrid, José Luis Pardo, que el passat dilluns 10 de novembre publicava al diari El País un article amb el revelador títol “La descomposición de la Universidad“. Comparteixo les crítiques de Pardo envers les reformes que el govern espanyol està duent a terme en el món universitat, tot aprofitant el Procés de Bolonya. L’Enric Canela fa un extens comentari a l’article i fa bé en recordar, com ja ha fet altres vegades, que una cosa és el Procés de Bolonya i l’altre són les reformes que des d’Espanya s’estan fent aprofitant Bolonya. Té raó l’Enric. […]

 6. […] Publicat per Especial Bolonya a Novembre 7, 2008 Avui un post de d’Enric Canela ens informa de que el Rector de la UPC i i la Blanca Palmada han vist el llum i descobreixen que finalment el grau això una rebaixa de les actuals llicenciatures i diplomatures, per no parlar del que estan fent amb les Enginyeries… […]

 7. […] Enric I. Canela publica en el seu bloc una ressenya dels comentaris de premsa sobre l’elecció:  […]

 8. […] Ahir vaig escriure Tancada contra el Pla de Bolonya i estranyes idees on feia un breu comentari sobre el tema i deia: Una intel·ligent forma de saber que passa amb tot això (Enginyeria Informàtica) és llegir: Bolonya i l’Enginyeria Informàtica. « Ramon Adell parla a la premsa   Aclariments sobre el problema de l’Enginyeria Informàtica » […]

 9. […] P. – Es la tenen jurada … R. – Jo respecto a aquests nois. Però si en les seves pancartes llegeixo «antibolonia», i veig reivindicacions que no tenen res a veure amb el pla Bolonya, levantaré la pancarta jo. És un pla tan positiu i es pot aconseguir tant. Ja he comentat aquest tema extensament a Estat i política universitària. […]

 10. […] Enric I. Canela: Veritats i mentides del procés de Bolonya. No tot és blanc o negre. L’opinió d’un catedràtic de la Universitat de Barcelona, a favor de la reforma però amb matisos. […]

 11. […] Ja està aprovat el Reial Decret que regula l’accés a la universitat, la selectivitat. Ho ha fet avui el Consell de Ministres. Podeu llegir comentaris a La Vanguardia i El País. No m’ha sembla haver vist cap novetat respecte al que ja havia llegit i comentat. El punt de partida el podeu trobar a La nova selectivitat. « La lluita contra el procés de Bolonya segueix   […]

 12. […] Fa poc, just després d’haver saltat a la palestra pública (premsa escrita, ràdio, televisió, blocs no de clàssiques…) per haver obtingut el premi en la categoria de millor bloc d’educació de Premis Blocs Catalunya, vaig escriure un article en què oferia motius per estudiar llatí. Carlos Cabanillas acaba de llançar una nova idea en què va molt més alluny i demana llatí a partir de 1r de l’ESO, però d’una manera activa. Jo  acabo d’unir-me a la seva demanda, com altres companys de Chiron,  perquè també crec en el paper cabdal del llatí i les clàssiques en l’educació. He trigat uns dies perquè xtec no ens donava servei ni de correu ni de blocs. […]

 13. […] Divendres ja vaig publicar una altra queixa: Cal, si més no, guardar les formes. Seria bo que el nostre Govern entengués d’una vegada que les polítiques de mobilitat, d’internacionalització passen per alguna cosa més que per fer discursos. Per cert, en aquesta carta també és queixen de manca d’informació. « Congrés Internacional d’Educació   […]

 14. […] Un article d’un arquitecte parla sobre l’article que José Luís Pardo, catedràtic de Filosofia de la Universitat Complutense de Madrid va publicar fa uns dies a El País i sobre el que vaig escriure Veritats i mentides del procés de Bolonya. […]

 15. […] A diferència del rànquing de Xangai (veure El rànquing de Xangai 2008) i del THE-QS Rànquing (veure Anàlisi del THE -QS Rànguing) o de l’Informe Bruegel, que mesuren principalment recerca, aquest mesura impacte social. En qualsevol cas un fracàs de l’educació terciària espanyola iu del govern espanyol […]

 16. […] Amb tot, està ben enfocat el problema? Podeu llegir el comentari i la meva resposta a Bacus a Solució per a les enginyeries informàtiques? No encara. Jo crec que no. « I Bolonya segueix ocupan espai en diaris i noticiaris de tot tipus   Filologia Catalana, el problema de la demanda » […]

 17. […] L’immobilisme vestit d’un progressisme periclitat. És la història, en els meus molts anys de professor universitari he vist poques lluites pel progrés i moltes per evitar que les coses canviïn. Mai no em resigno sé que no tinc res a fer però em queda el meu petit espai de denúncia. Ja vaig escriure dilluns el que penso sobre les raons de la vaga convocada: Falses raons per a una vaga i ahir vam tenir una mostra d’on som i perquè no hem de fer res: Sistema universitari espanyol: el darrer de la llista, no sigui que alguna cosa millori. […]

 18. a 19 nov. 2008 a les 9:02 Enric I. Canela » Garmendia i Bolonya

  […] Ahir vaig escriure Cristina Garmendia a la UPF. Avui shan pogut llegir alguns articles sobre aquesta visita. M’interessen especialment els titulars que defineixen la situació. […]

 19. […] La Gaceta de los Negocios dedica un article, Altre suspens per als campus espanyols, al rànquing del Lisbon Council aparegut ahir i al que vaig fer referència a Sistema universitari espanyol: el darrer de la llista. No diu més de nou que les mateixes lamentacions que feien les referències que ja donava jo ahir. « Recomanacions educatives de l’OCDE   […]

 20. […] Per estar al dia del tema Bolonya, us recomano algunes lectures de’n Jordi Villà i n’Enric Canela, molt més acurades que la meva opinió i prou clarificadores: Bolonya: Fi de les primeres jornades de festes? i Bolonya. En ambdós blocs hi trobareu més articles relacionats. […]

 21. a 28 nov. 2008 a les 11:23 Elliot.cat

  […] No em puc estar de reproduir els tres darrers paràgrafs d’un article aparegut ahir dijous a El País, signat per Jordi Llovet, catedràtic de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de l’UB. És un article fonamental que comparteixo al cent per cent. Te raó l’Enric Canela en puntualitzar que els problemes que descriu Llovet no seran creats per Bolonya perquè són uns problemes que ja fa anys que arrosseguem en el nostre país. El tema és que Bolonya no ajudarà pas a solucionar-los, sinó que, crec jo, el que farà és aguditzar-los encara més. […]

 22. a 04 des. 2008 a les 8:05 Elliot.cat

  […] A través d’Enric Canela m’arriba la informació de que el Consell Interuniversitari de Catalunya hauria acceptat realitzar una consulta sobre alguns aspectes concrets de l’aplicació de Bolonya i, si cal, aturar-lo uns mesos. Com s’informa al web 3cat24.cat la comissionada per a Universitats, Blanca Palmada en declaracions a Catalunya Informació va dir ahir que hi podria haver una moratòria del procés fins que s’arribi a acords concrets. Espero en les properes hores conèixer de primera mà la opinió dels estudiants tancats a la meva facultat. […]

 23. a 06 des. 2008 a les 1:09 Elliot.cat

  […] al seu blog. Quan hagi pogut veure el debat en la seva totalitat donaré la meva humil opinió. Arxivat a: Universitat | Paraules clau: Pla Bolonya| […]

 24. […] També surt la notícia: “El rector de la UPC i la comissionada per a universitat fan una dura crítica a com s’ha implantat el Procés de Bolonya” […]

 25. […] La resposta de l’Equip de Govern ha estat, sense avisar ni a la electa nova rectora ni a la Comissionada, amenaçar amb l’execució immediata de les sancions tot culpabilitzant als estudiants expedientats dels efectes de rebuig que aquestes mesures han aixecat entre els seus companys i companyes de la UAB, de la UB, de la UPC, de Saragossa, de Madrid, … […]

 26. […] [per als interessants continuar defensant que no existeix cap lligam entre aquest acord i Bolonya recomanem la lectura d’aquest dossier de l’ANECA precisament sobre l’AGCS, col·laboració oportunament rebuda]. […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació