Deixant de banda les notícies que ha generat la Conferència de Primavera de l’Associació Europea d’Universitats (EUA) celebrada a la UB, les principals voses que destaco de la premsa de dijous i divendres són aquetes.

Preuniversitaris publica un curiós article en el que recull les opinions del rectors de la UB i de la UdL sobre la seva vida universitària. També com veuen els estudiants actuals i les seves sortides.

Interessant l’article d’El País, Catalunya, factoria de cinema, on apareix l’important paper de l’ESCAC, l’escola de cinema adscrita a la UB.

Expansión ens ho diu: La UNED és un desastre. Valoracions internacionals i la pròpia Intervenció General de l’Estat qüestionen mètodes i gestió del pressupost pressupost.

El País publicava dijous una entrevista amb Vinton Cerf un dels pares d’Internet. Val la pena llegir les seves “profecies” (i actualitat). També cal assenyalar altres profecies que publica El País sobre el nostre futur tecnològic.

La Gaceta de los Negocios publicava divendres un article sobre l’atur universitari. Es tracta d’una altra anàlisi més de informe d’ANECA que podeu trobar a Els salaris de la vergonya.

Diari de Terrassa publicava divendres una entrevista amb Pedro Gómez Romero investigador de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona, del CSIC. Parla de vocació científica, d’energia i de canvi climàtic.

Expansión publicava divendres un article escrit per Bill Gates. La veritat és que val la pena llegir el que diu. Es pot “estimar” o no a Microsoft, criticar el que fa o no, però Bill Gates és molt Bill Gates.

7 respostes a “Notícies de la premsa d’Universitats, Recerca i TIC del 27 i 28 de març”

 1. a 10 gen. 2009 a les 12:24 Elliot.cat

  […] A través de l’Enric Canela m’assabento que el blog del company Joan Gil Oliveras ha estat seleccionat com millor weblog de la quinzena per LaVanguardia.es. Felicitats!. Ha tingut l’amabilitat i gentilesa de recomanar aquest blog com una de les seves fonts de lectura habitual, mil gràcies. […]

 2. […] Un breu article introductori sobre el concepte bàsic de privatització. Des de fa temps, els acadèmics han optat per parlar de “mercantilització” tot i que des de les moviments de base s’emfatitza que és un eufemisme o un purisme teòric que no permet entendre en la seva plenitut el procés. Tot i que es tracta de conceptes diferents, a efectes didàctics aquest article aporta una base analítica que molts bloguers semblen haver oblidat. Mereix expecial atenció l’atac furibund de l’Enric Canela a aquest article. [ex-cursus: Des de l’òptica ultraconvergent encara no hem pogut entendre quina concepció tenen dels serveis públics, però és evident que la cadena d’externalitzacions és infinita. Subcontractar a la privada serveis esencials universitaris i sanitaris (p.e. reprografia o restauració, per que són activitats esencials per al servei i els beneficiaris) supossa destruïr llocs de treball públics- en teoria més curosos amb les condicions de treball i que han de treballar amb una lògica de benefici social i qualitat no sempre compatibles, fins i tot contradictories, amb els preus baixos i l’obtenció de marge de profit per part de l’empresa concesionària-. D’altra banda, el fet que no hi ha hagi una coincidència absoluta entre les persones de l’ANECA i el sector empresarial -tot i que sí es produeix a la presidència de nombrosos Consell Socials- no treu que no hi hagi una connivència absoluta. La Ministra és un exemple palmari i la història de les portes giratòries entre lobbies, consells d’administració i càrrecs de responsabilitat política, un fet incontestable, per començar pel mateix partit que defensa en Canela] […]

 3. […] Actualitat Educativa Això no té res a veure amb el Pla de Bolonya, és pur desordre Febrer 15, 2009La signatura dels contractes – programa de recerca Febrer 15, 2009Els taxistes assetgen a ICV Febrer 15, 2009 […]

 4. […] La vaga de fam fa ràbia. Als que donem suport al Tomàs i als que defensen que la “democràcia” i el “diàleg” són, existeixen i que s’autonomenen “garants de la justícia“. Quan el SEPC insereix la lluita contra la mercantilizació del coneixement dins de la lluita anticapitalista la dreta s’enerva: el fantasma del comunisme ronda un altre cop per Europa.  El que encara fa més ràbia: els estudiants estan organitzats, discuteixen, mobilitzen pressionen als Països Catalans, a Europa i al món. […]

 5. […] Vaga de fam: si no surts als mitjans no existeixes (Enric I. Calpena) […]

 6. […] Us passo un enllaç que em sembla interessant, de vídeos de Bolonya per si voleu contrastar la informació. Evidentment és de L’Enric Canela, que s’ha de felicitar pel suport de Deumil. […]

 7. a 19 març 2009 a les 10:11 Elliot.cat

  […] La notícia del desallotjament del rectorat va despertar ràpidament reaccions de tots tipus. Des dels moviments anti-Bolonya a aquells professors que des d’un primer moment es van mostrar contraris a aquest tipus d’accions (el catedràtic Enric Canela titulava ahir al seu blog “Ja era hora“). Respecto i entenc tant unes reaccions com altres. […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació