Finançament municipal


Enric I. Canela

El dia 27 Expansión va publicar una breu nota que deia: El conseller Josep Huguet ha demanat als municipis costaners que augmentin l’IBI per a pal·liar el seu finançament. En èpoques de vaques grosses els municipis havien d’haver portat a terme una política fiscal adequada preveient que algun dia s’acabarien.

Afegia Expansión: Si hi ha municipis que, després d’omplir el cofre amb la requalificació de terrenys, no han fet els deures o que manquen de projectes alternatius per a superar la caiguda d’ingressos, que no ho paguin els ciutadans.

La veritat és que no estic gens d’acord amb el que diu el diari que va dir el conseller. Fa temps que vinc dient que el finançament dels municipis és un despropòsit de la democràcia. Cal canviar la Llei d’Hisendes Locals de forma que els municipis puguin viure sense haver de recórrer a la requalificació de terrenys i que eviti que les requalificacions serveixin per finançar-se. És l’única manera de resoldre el problema de l’habitatge de què es deteriorin els espais municipals amb edificis imponents.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació