Enric I. Canela

Seguint amb algunes de les conclusions de la Conferència de Primavera de l’Associació Europea d’Universitats (EUA), de la que he parlat àmpliament en aquest bloc (1, 2 i 3), avui comentaré alguna de les coses que ha publicat la premsa i a les que ni he fet prèvia referència.

Un article d’El País fa referència a un tema del que no vaig parlar. En ell Georg Winckler, president de l’ EUA rector de la Universitat de Viena, recalca que la formació no se centrarà només en els joves. No val canviar perquè tot segueixi igual. Diu que caldrà seguir formant-se als 40 i als 50 anys. El problema que plantegen les universitats “més riques” és el del finançament dels màsters. Reclama més diners el regne Unit, reclama més diners Finlàndia, l’argumentació és similar.

En tot els casos es parla de la universalització dels màsters, molts més estudiants en el futur.

A Catalunya la cosa és més greu, estem fent carreres més llargues, de mitjana, i s’haurà d’afegir el cost. Ningú no en vol parlar seriosament. Si no ho fan aviat arruïnaran la universitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació