La premsa del dissabte recollia alguns articles que no havia vist relatius a la Conferència de Primavera de la EUA (Canarias 7, La Razón (i 2), Diario de Cadiz (i 2), Diari de Girona, El Segre, Europa Sur, Diario de Sevilla, El Día de Córdoba, La Opinión de Tenerife, Huelva Información, La Gaceta Universitaria), també el diumenge (Regio 7), el divendres (Córdoba) i avui (La Gaceta de los Negocios). Tots els articles parlen de la demanda de més diners, de la declaració dels rectors de què el procés de Bolonya no privatitzarà la universitat i, sobretot, dels problemes dels estudiants díscols.

En relació a aquest tema, Ramon Folch, president del Consell Social de la UPC publicava diumenge a El Periódico un article d’opinió. Lloa el procés de Bolonya i critica les bretolades dels estudiants díscols.

Baltasar Porcel parla també avui en la seva columna de La Vanguardia de la Conferència i a reflexionar sobre la universitat, sense deixar de parlar dels estudiants díscols.

Público publica avui un article d’un professor de Filosofia de la UCM. És un d’aquells articles d’atac al procés de Convergència Europea. Es veu que las universitat es posa al servei de l’empresa per subministrar-li becaris a baix preu. Un pamflet més.

A més avui ha tocat l’editorial de La Vanguardia sobre la Conferència: Governar la universitat. No diu res que no haguem dit. Parla de governat millor, del corporativisme, etc.

El dilluns 24, El Global publicava un article sobre l’interès de la industria farmacèutica per instal·lar-se al Parc Científic de Barcelona de la UB. Es vol que una tercera part de l’activitat sigui privada. El seu director, opinava al mateix El Global del per què a les indústries farmacèutiques els interessa estar al Parc Científic.

Expansión publicava dissabte un article de Carlos Benito, director de l’Escola de Negocis Nebrija de la Universitat Antonio Nebrija. Parla de l’educació a Espanya, de la seva presència als mitjans del tema derivada de l’informe PISA. Diu que és una oportunitat estratègica per a Espanya. El que és, és una amenaça com no es resolgui aviat.

Cinco Días publicava dissabte que la biotecnologia asseu les bases per a un futur d’èxit, però malgrat el creixement dels últims anys, el sector encara ha de salvar algunes barreres, com la divulgació i l’accés al finançament.

Antoni Giró, rector de la UPC, escrivia a La Vanguardia de diumenge sobre el paper social de la universitat, tema de la IV Conferència Internacional de Barcelona sobre Educació Superior. Giró reflexiona i diu que la globalització ofereix grans oportunitats per a les universitats però també planteja complexos reptes per al futur. Diu que plantegen una universitat no només capaç de preparar professionals sinó també de formar ciutadans per al futur.

Correo Farmacéutico diu avui que aplicar les noves tecnologies és un repte de la universitat. No acabo d’entendre aquest comentari dels que ho van dir. En tot cas la universitat està més adaptada que molts d’altres sectors. Deu ser que ells no en saben.

El País diu que els rectors volen un ministeri de d’Universitats i Recerca. Per parts més governamentals diuen que si es fa caldria incorporar les àrees d’Indústria. Espero que no facin el model tripartit.

El País publica avui un article dedicat a les acreditacions. Explica coses del procés, parla amb la directora de l’ANECA, Gemma Rauret, i explica que hi ha 3.000 aspirants a les places de professorat funcionari.

El diari AVUI (i 2) parla de la disminució d’estudiants d’enginyeria. El tema està clar. Unes carreres difícils, uns estudiants mal preparats en disciplines científiques a causa d’un sistema educatiu que fa aigües, manca de cultura de l’esforç. Cal un pla i que s’executi ràpid.

Diari de Terrassa i El Punt diuen que Sant Cugat pot ser la seu de l’Institut Europeu de Tecnologia. Les rivals són Wraclaw i Budapest. El govern espanyol recolza aquesta candidatura. San Cugat està molt ben comunicada i aquest és un punt fort. La decisió la prendrà el consell de ministres de la UE de juny sota presidència eslovena o al desembre amb presidència francesa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació