Pensant en Rotterdam


Enric I. Canela

El País ha publicat avui una entrevista amb Màrius Rubiralta, rector de la UB, universitat que ha hostatjat la Conferència de Primavera de l’EUA. Felicitats rector, ha anat bé. L’entrevista és curta i la reprodueixo traduïda i sencera.

Pregunta. El procés de convergència europea ja ha començat a aplicar-se a les universitats i es completarà el curs pròxim. Es parlarà ara menys d’ell?

Resposta. Cal parlar de moltes coses. Encara hem de completar l’adaptació de les titulacions. I fer-lo amb flexibilitat. Si hi ha alguna titulació o alguna cosa que no funciona s’haurà d’eliminar.

P. Les universitats li han dit al Govern espanyol que ara cal parlar de diners.

R. Sí, hi ha un tema pendent: el sistema finançament de l’ensenyament superior.

P. Què demanen?

R. Una de les primeres coses són les beques. En un període amb superàvit pressupostari no té sentit que aquest forat no s’arregli. Hi ha que abordar el tema perquè tots puguin accedir a l’educació superior i prevaler el talent i la creativitat.

P. Amb préstecs – salari o amb beques?

R. Hi ha fórmules. En el cas dels préstecs, l’Administració podria fer un acord amb els bancs perquè l’estudiant no hagi d’anar a demanar el préstec.

P. Com valora la reunió de Barcelona?

R. Satisfactòriament. La conferència ha creat expectació. Hem tingut 420 assistents. Estem al final d’un trajecte i al començament d’un altre. Ara cal acabar de preparar la pròxima reunió que serà en Rotterdam, a la tardor.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació