Adéu conseller Baltasar


Enric I. Canela

Avui he tingut un dia molt complicat i he arribat tard a casa. No escriure gaire, però no podia deixar d’escriue després de lllegir a e-noticies:

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, va admetre a ’59 segons’ que va amagar l’afer de les aigües del Segre -que va definir com “la punxada”- “fins després de les eleccions”, atès que “tothom era perfectament conscient que seria un debat electoral enorme”. En resposta a la periodista d’El País, Milagros Pérez Oliva, el conseller va afirmar que “vostès saben que si alguna m’ha caracteritzat ha sigut ser transparent i participatiu, però és evident que hi han moments determinats que això no és possible. Jo li puc dir que em vaig trobar davant de la obligació moral, demanada a més per diferents instàncies i governs, de mantenir el tema de la possibilitat de la punxada en el Segre fins després de les eleccions perquè tothom era perfectament conscient que seria un debat electoral enorme”. “No aquest tema concret, sinó com aquest podia desencadenar”, va afegir, a més de valorar que “vist després, jo crec que em vaig equivocar“.

També va ser una punxada entrar a les propietats particulars sense autorització de cap mena a posar estaques? Es creuen aquesta gent que per estar al Govern poden entrar sense permís a casa dels altres a fer el que els hi dóna la gana? No saben que no poden iniciar cap obra dins una finca particular sense els expedients aprovats i que un jutge ho pot parar en un tres i no res? Tot plegat patètic.

Si algú té dubtes del tipus de persona, políticament parlant, que és Francesc Baltasar aquí té la definició. Jutgeu vosaltres. El país no es pot permetre que els grans problemes es gestionin d’aquest manera. Ja n’hi ha prou. Això és un desgavell i a més s’enganya als ciutadans considerant-nos idiotes. La dimissió seria una alternativa digna vista la situació actual.

8 respostes a “Adéu conseller Baltasar”

 1. a 02 abr. 2008 a les 10:20 David

  Dimissió? Mai de la vida. Que el negoci familiar (ara que ja té la pubilla al Palau) se’n ressentiria…

 2. a 03 abr. 2008 a les 6:24 enriccanela

  David,
  Ja té endreçat el tema familiar. Si no hi ha dimissió, cessament.

 3. a 03 abr. 2008 a les 9:08 Iñaki

  Totalment d’acord, Enric. No hauria de continuar. Tots ens enganyen, pero aquest s’ha passat.

 4. a 03 abr. 2008 a les 9:15 enriccanela

  Hola Iñaki,
  Massa. En política no ho pots dir tot, però no has de mentir. Si es diu tot les coses es desmunten abans de començar, les bones també, però mai mentir d’aquesta manera.

 5. a 03 abr. 2008 a les 11:37 Germà

  Encertat article Sr. canela, ben argumentat, malauradament tots sabem que el Conseller Baltasar no dimitirà és un politic profesional que mira el salari en lloc del servei a la ciutadania, on cobraira més i qui li obriria la porta del cotxe?. En democracia mentir es inadmissible pero aqui no passa res.

 6. a 03 abr. 2008 a les 1:01 Antoni Garrell

  Normalment entro a la web del amic Enric per les seu recull de informacions sobre universitats, però al veure la noticia sobre el Conseller Baltasar, sobre un tema tan cabdal con es l’aigua sobre el que ja m’he pronunciat públicament tant en la WEB del Cercle com en e-notcies, no he resistit d’expressar la meva opinió, ja que si be tots hem d’acceptar que hi ha moments on la transparència no es possible o prudent, el que es inacceptable es falta la veritat o impedir el debat quan esta en joc el be col•lectiu. Quant es falta la veritat es genera desconfiança i es per la capacitat de liderar situacions complexes, aquest es un fet inqüestionable i que el president Montilla hauria de considerar.

 7. a 03 abr. 2008 a les 10:23 enriccanela

  Benvolgut Germà,
  Comparteixo absolutament el seu comentari i l’agraeixo. Naturalment no dimitirà. L’última broma és la dels trens d’aigua. La següent proposta serà amb cantimplores.

 8. a 03 abr. 2008 a les 10:33 enriccanela

  Moltes gràcies Toni pel teu comentari. Cal assenyalar que ja analitzaves encertadament aquest problema en el teu article a e-noticies: Problema número 1: L’aigua. Atès que aquest conseller no dimitirà, cal que el president Montilla el cessi, ja. No passarà res perquè Saura està tan enganxat a la cadira que Montilla pot fer el que vulgui, igual que va fer amb l’antecessor de Baltasar, Milà.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació