Enric I. Canela

Abans d’ahir vaig publicar que Maria Àngels Carbasés marxava de la secretaria del Consell Interuniversitari de Catalunya en ocupar el lloc de diputada deixat per Jordi Ausàs en ser nomenat conseller i haver renunciat a l’acta. Aquesta notícia la recull Mercè Beltran però “adobada” amb una preocupant notícia. Carme López Pol directora general de Planificació del comissionat per a Universitats i Recerca deixa el càrrec. El passat 19 de setembre recollia el seu nomenament amb alegria, avui haig de lamentar la marxa de Carme López. Es tem que l’hagin acomiadat.

Article de Mercè Beltran traduït de La Vanguardia del 3 d’abril de 2008

L’organigrama del Comissionat d´Universitats i Recerca no acaba de consolidar-se. Dues nous canvis, provocats per la marxa de la directora general de Planificació, Carme López, i de la secretària general del Consell Interuniversitari Català (CIC), Àngels Cabases, han estat acollits amb certa preocupació en algunes universitats, sobretot la marxa de López.

Carme López, directora general de Planificació, deixa el càrrec que va assumir el passat mes de setembre i serà substituïda per Jordi Cortina, sotsdirector general d’Universitats i Recerca. En el Comissionat s’assegura que la seva substitució obeeix a raons d’organització interna i que persegueix una millora de la gestió. No obstant això, en diferents universitats s’argumenta que se la ha convidat a “marxar-se” perquè les diferències de criteri amb els responsables de la conselleria “eren irresolubles”.

López va ser nomenada directora general al setembre, després d’un període de crisi entre la Conselleria d´Innovació, Universitats i Empresa amb els rectors. La conselleria va decidir ampliar l’estructura del Comissionat per agilitar la gestió i buscar un interlocutor més pròxim amb les universitats, en aquest cas per a qüestions econòmiques. El nomenament de López va anar bé rebut per les universitats, ja que el seu perfil reunia dues condicions: persona coneixedora de l’àmbit universitari, en aquell moment era la responsable del departament jurídic de la Universitat de Barcelona; i, a més, coneixia l’Administració, perquè durant deu anys, fins a maig del 2004, havia ocupat diferents càrrecs en la Conselleria d´Universitats, entre ells el de sotsdirectora general.

Fonts de diferents universitats van expressar ahir a La Vanguardia el seu temor que la sortida de López de la conselleria impliqui un “nova ensopegada” en la gestió i ho alenteixi “tot encara més”. En el Comissionat s’insisteix que la substitució de López no té per què plantejar cap problema, ni de comunicació ni de gestió.

La marxa d’Àngels Cabasés de la secretaria del CIC obeeix a raons molt diferents, ja que s’inscriu en la substitució de Jordi Ausàs com a diputat de ERC en el Parlament. Ausàs va deixar el seu escó després de ser nomenat conseller de Governació després de la dimissió de Joan Puigcercós. Cabasés, que ocupava el número 4 en la llista d’ERC en les autonòmiques del 2006, serà substituïda pel vicerector d’estudiants de la UPC, Xavier de les Heras.

Si tot transcorre segons el previst, el conseller de Innovació, Universitats i Recerca informarà dels canvis en la reunió del Consell Executiu del pròxim 8 d’abril.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació