Enric I. Canela

Llegia a Madri+d que el sector de les tecnologies de la informació ha donat la veu d’alarma. Espanya sofreix una falta greu de professionals altament qualificats que la patronal Aetic xifra en uns 10.000.

Un altra gran exemple de planificació, deu ser una gran sorpresa que la demanda en aquest camp creixeria amb el temps i ningú no veia que els nombre d’estudiants davallava. Ara tots a córrer. Serem els reis de la competitivitat.

2 respostes a “Manca de professionals TIC”

 1. a 06 abr. 2008 a les 11:58 David

  Hi ha un problema que la patronal mai reconeixerà: si hi ha manca de professionals és perquè no estan prou ben pagats. Això ha fet que (a) molts enginyers, informàtics… hagin vist que marxant fora tindran força millor oportunitats, consideració laboral i retribució que aquí; i (b) que una persona de 17 o 18 anys davant la perspectiva de deixar els millors anys de la seva vida estudiant per acabar cobrant menys que un que ensenya pisos s’ho pensi dues vegades.

  Que millorin les condicions salarials i probablement el dèficit es reduirà de cop…

 2. a 06 abr. 2008 a les 9:01 enriccanela

  David,
  Això que dius és clau, amb tot la situació d’alta demanda de titulats i baixa oferta suposo que haurà fet pujar els salaris. No conec la situació.
  Si és així, a banda de grans campanyes per tal que la gent estudiï caldria potenciar les titulacions de grau no universitari.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació