Enric I. Canela

La productivitat espanyola segueix anant malament. Podem llegir al web de l’OCDE:

La productivitat laboral ha crescut amb força en la República Eslovaca, Hongria i Corea en els últims anys, mentre que les taxes de creixement en alguns altres països de l’OCDE com Itàlia, Mexico, Portugal i Nova Zelanda han disminuït notablement.

Les diferències poden veure’s clarament en el nou OCDE Factbook 2008, un resum anual dels drets econòmics, socials i ambientals. El producte intern brut (PIB) per hora treballada va créixer per sobre del 4 per cent a l’any per terme mig entre 2001 i 2006 en la República Txeca, Hongria, Corea i la República Eslovaca.

Tanmateix la mitjana anual de creixement de la productivitat en el mateix període va ser inferior al 1 per cent a Itàlia, Mèxic, Portugal, Nova Zelanda, els Països Baixos i Espanya.

Al web de l’OCDE trobareu més informació i la forma d’adquirir el producte.

2 respostes a “La productivitat, cada vegada pitjor.”

 1. a 08 abr. 2008 a les 8:01 ruizdequerol

  Enric,

  No sé com t’ho fas!!! Una referència molt útil.

  Qui s’endinsi en el document interactiu trobarà que la evolució de la MFP (Multi Factor Productivity) a Espanya és encara menys favorable que la de la productivitat. I més significativa, perquè depén de factors institucionals i organitzatius.

  Salutacions

 2. a 08 abr. 2008 a les 8:59 enriccanela

  Ricard,
  Qui parla. Si no pares d’escriure coses boníssimes.
  No he mirat massa coses encara el document. Les dades són d’altres publicacions i molt completes. Llàstima que sigui de pagament.
  Records
  Enric

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació