Joan J. Guinovart expressava ahir a El Mundo, en una entrevista, la seva preocupació per la caiguda de les vocacions científiques. Aquest és un tema que amoïna. Les solucions no poden ser a curt termini i cal treballar a fons. És un tema que s’ha de resoldre des de l’educació primària i, especialment, secundària.

El Punt d’ahir parlava de l’acord de Govern de la Generalitat pel que s’ha iniciat la creació de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i que ja vaig comentar en aquest bloc.

La Gaceta de los Negocios tornava a parlar del procés de Bolonya. Catstrofista, com molts diaris de la capital del regne. Una oportunitat per resoldre el caos de decennis, diu. Parla en positiu del procés, més aviat com a esperança.

La Razón ens explicava ahir que Emilio Botín havia participat a la Sessió Solemne Commemorativa amb el discurs: El paper i la responsabilitat social de les empreses en el suport a les universitats. Botín va destacar els seus esforços i va propugnar una aposta més forta per la universitat. Cal reconèixer l’esforç del president del Santander.

Regió 7 explicava ahir que els estudis que es cursen a la capital de Bages podrien modificar-se. Es deixaria d’impartir Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions i es crearia un nou estudi d’enginyeria que inclouria telecomunicacions i informàtica aplicades a l’empresa. També podria impartir-se Magisteri.

Expansión publicava ahir que la Generalitat està estudiant crear un fons de capital risc per a R+D+i. Disposaria de diners de la UE i estaria centrat en donar suport a les PIMEs.

El Punt d’avui diu que els presidents de la Bioregió de Catalunya i de la Societat Catalana de Biologia, Manel Balcells i Jaume Reventós, així com el director general del Parc Científic de Barcelona (PCB), Fernando Albericio, van coincidir ahir a reivindicar l’aportació que fan els científics a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, d’una manera especial en àrees com ara la medicina, i van reclamar una millora en les condicions laborals dels professionals de la recerca.

La Vanguardia d’avui parla de la candidatura catalana per albergar l’Institut Europeu Tecnològic. D’aquest tema la havia escrit en aquest bloc el 31 de març. Sant Cugat del Vallès serà probablement triada com la candidata a nivell de Catalunya i Espanya per albergar l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT).

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació