Enric I. Canela

El País d’avui pública un article que titula Espanya no aprofita als seus titulats. Diu que més d’un terç dels universitaris de 25 a 64 anys treballa en ocupacions que no precisen alta qualificació i que només Irlanda i Estònia treuen pitjor rendiment als seus titulats. L’estudi el basen en l’informa d’ANECA del que ja he parlat i en el d’Eurostat de febrer Employees with third level education but not working in an S&T occupation.

Aquest és un gravíssim problema que té l’Estat ial que cal posar solució urgent. Una de les raons de la pèrdua de vocacions en ciència i tecnologia.

2 respostes a “El desaprofitament del capital humà”

  1. a 13 abr. 2008 a les 11:39 David

    Ja ho hem vingut comentant des de fa temps. La pitjor propaganda que se li pot fer a a creació de capital humà és veure com una persona de 30 anys amb estudis universitaris cobra el mateix (o menys, en alguns sectors) que una de 30 amb el graduat escolar.

    Sort del baixíssim nivell d’anglès (i d’altres idiomes) de la gent, perquè si no la fugida de gent preparada cap a d’altres països seria històrica.

  2. a 13 abr. 2008 a les 7:32 enriccanela

    David,
    La part positiva de tot això és que en aquest moment s’està prenent consciència del tema. Fins fa molt poc ningú no enraonava.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació