Enric I. Canela

Ramon Sangüesa m’ha assenyalat avui un article d’El Pais: Què fer davant la recessió? de Michele Boldrin.

El Ramon em diu: A veure si és veritat d’una vegada i acabem amb el funcionariat i la mentalitat universitat = administració i m’assenyala un paràgraf de l’article que reprodueixo:

Addicionalment, s’hauria de portar a terme un procés real de modernització de la Universitat espanyola, lliurant a les universitats la més completa llibertat econòmica i acadèmica. Les universitats públiques poden seguir sent públiques, però la seva qualitat pot millorar substancialment si apostem per una liberalització que aporti autonomia financera a les públiques i competència real des de les privades. El sistema d’universitats públiques de l’Estat de Califòrnia (al que pertanyen institucions de tant prestigi menjo Berkeley, UCLA i UCSD, que competeixen al seu torn amb altres privades com Stanford) amb el seu finançament mixt, la seva completa independència i la seva enorme qualitat, és l’exemple que Espanya podria imitar en un horitzó de mig termini. Existeixen les condicions per a aquest canvi. Solament fa falta la voluntat política de superar el que, a aquest punt, sembla més un “tabú” ideològic que una veritable impossibilitat si es fes real.

No defenso la privatització de les universitats, però si un sistema basat en l’autonomia i la desfuncionarització d ela universitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació