Enric I. Canela

Com no podia ser altrament, més diaris destaquen avui notícies relacionades amb el nomenament de Màrius Rubiralta coma secretari d’Estat d’Universitats i nous aspectes i valoracions sobre el Ministeri de Ciència i Innovació.

Madri+d recull el que diu El Mundo Digital. Fa a l’encapçalament una excel·lent síntesi: Satisfacció en el món científic i empresarial. Recels entre els responsables universitaris. Aquest és l’ambient que va regnar en la presa de possessió de la nova responsable de la cartera de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, un acte que no es van voler perdre molts dels quals, des d’ara, dependran del seu recent estrenat departament. Jo com que no soc responsable de res, soc dels que expresso satisfacció.

Consumer d’Eroski diu: El Ministeri de Ciència i Innovació anuncia ambiciosos projectes de recerca. També que el nou ministeri vol que més joves s’incorporin a la recerca i que hagi més mobilitat entre científics de l’empresa privada, els organismes públics i la universitat.

La Vanguardia dedica un titular a la portada, un semàfor verd i també un article valoratiu de Beltran i Corbella que destaquen les relacions crítiques amb el conseller Huguet. El Punt també en portada i un article de contingut on analitza les relacions amb el govern, dolentes, i la delicada situació de la UB. El Peródico el cita en noms propis i també fa un article valoratiu. Diu que la UB escollirà rector després de vacances. AVUI li dedica un article on destaca que es proposa incidir en la transferència de coneixement, parla de la dedicació de Màrius Rubiralta a la recerca en la seva gestió. També li dedica les cares de la notícia i publica la frase: El repte és fer de les universitats institucions reconegudes i eficaces sense perdre de vista el vessant social. Tant de bo te’n surtis Màrius. El País amb detall explica que el substitut del rector Rubiralta estarà en funcions fins l’octubre. Assenyala que serà l’encarregat de negociar amb el conseller Huguet i la comissionada Palmada amb qui ha tingut relacions fredes i a vegades tenses. Només una discrepància, eles Estatuts no deixen les mans lliures al rector per designar substitut. Li deixen les mans lliures en cas d’absència o malaltia, però no en cas de mancança, que és el cas. Aleshores assumeix el càrrec el vicerector catedràtic més antic a la UB. Ho diu l’article 71.2. Altra cosa és el que es faci. O que convé. El País també dedica una breu columna a comentar la notícia. També El País en un altre article, més genèric, diu que Zapatero nomena el segon graó del seu govern. Diari de Girona ho recull breument. El Público parla més genèricament del nou ministeri i de les seves competències. Parla dels nomenaments i dels reptes que tindrà el ministeri de Ciència i Innovació. ABC publica que el nomenament de Màrius Rubiralta i en un article més llarg no s’està de criticar subtilment a la ministra i de parlar de malestar a la universitat, estudiants i rectors, per la creació d’aquest ministeri que genera una esquerda entre la universitat i el món educatiu. Una de les moltes rucades que haurem de sentir. També diu que el vicepresident del CSIC Rafael Rodrigo Montero podria ser el nou president.

El Mundo dedica una columna a Màrius Rubiralta. El Mundo també crític indica que la universitat tem veure’s debilitada davant de la recerca. Globalment l’anàlisi que fa, crítica, no és dolenta. Una columna d’El Mundo parla dels objectius de Carlos  Martínez i comenta el nomenament de Rubiralta. El Jaulario d’aquest diari critica la posició de la universitat a l’organigrama del govern i comenta el nomenament de Rubiralta. Portada de Regió 7 del Beges i també un article que explica com és el nou ministeri i parla a bastament de Màrius Rubiralta. Publica una conversa amb Rubiralta que lloa la creació del nou ministeri. Metro Directe igual que Expansión publica una breu nota sobre el nomenament. Diario Médico parla de Cristina garmendia, Carlos Martínez i del possible nomenament de Màrius Rubiralta.

Molt positiu el nomenament de Màrius Rubiralta. Un dia d’aquests faré la valoració de la situació que haurà d’afrontar ara la Universitat de Barcelona. Les coses no seran fàcils.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació