Traduït d’ABC

Tot just han passat 24 hores des que es va conèixer que el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Màrius Rubiralta, serà el nou Secretari d’Estat d’Universitats, i el màxim responsable d’aquest àmbit a Catalunya, el conseller Josep Huguet, ja li ha demanat que intercedeixi en bé de les universitats perquè aquestes puguin afrontar Bolonya de la forma menys traumàtica possible.

Huguet va felicitar ahir formalment a Rubiralta pel seu nou càrrec al capdavant de la política universitària espanyola, alhora que li va agrair la tasca realitzada al capdavant de la UB durant el seu mandat.

Accelerar el traspàs de les beques El titular d’Universitats del Govern va aprofitar l’ocasió per a demanar al rector català que «defensi» la millora del finançament de les universitats per a afrontar els nous reptes que planteja Bolonya. Així mateix, el conseller va animar a Rubiralta que treballi perquè «s’acceleri el compliment de la sentència del Tribunal Constitucional, així com el traspàs del sistema de beques acompanyat d’una millora dels recursos». En aquesta mateixa línia, el responsable d’Universitats de la Generalitat va transmetre també a Rubiralta la necessitat de «millorar els sistemes de govern de les universitats», i li va oferir el seu suport per a emprendre iniciatives en aquesta adreça.

Deliberacions en la UB Màrius Rubiralta nomenarà el dilluns, en el transcurs d’una reunió extraordinària del consell de govern de la UB al seu substitut en funcions. Fonts de la UB consultades ahir per aquest diari, van indicar que «encara no hi ha un nom decidit, encara que serà el d’algú que assumeixi cert compromís de continuïtat».

Les mateixes fonts van avançar que les eleccions en la universitat podrien realitzar-se a la fi de l’estiu.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació