Enric I. Canela

El tema de les noves facultats de Medicina està generant problemes. S’oposaven els degans i ara ho han traspassat, coms empre s’acostuma a fer, als estudiants per tal d’augmentar la pressió amb manifestacions i tancades. Se’ls ha de formar en la rofessió i això, òbviament, també és el corporativisme.

La Opinión de Murcia publica que el Consell Estatal d’Estudiants de Medicina ha mostrat la seva oposició a la possible creació de noves facultats durant el seu congrés nacional, en el qual han participat representants dels alumnes de Múrcia. L’acord indica que el Consell “creu indispensable que l’augment de futurs graduats en Medicina sigui avalat per un estudi públic, rigorós i dinàmic que justifiqui aquests augments i constati les necessitats reals de la població en Sanitat a curt, mig i llarg termini”. També El Faro de Murcia ho recull.

4 respostes a “Els estudiants de Medicina no volen noves facultats”

 1. a 30 abr. 2008 a les 11:54 Digui 33

  Com a estudiants i futurs professionasl tenim idees pròpies, encara q no t’ho sembli. I tot i que coincidim en l’eix central de la nostres mobilitzacions (L’EXCEL·LÈNCIA EN LA NOSTRA FORMACIÓ) tb divergim en petits detalls (és obvi, la perspectiva no és la mateixa)

  T’equivoques si creus q ens arrosseguen, ja fa temps q hi treballem en aquest tema dels numerus clausus i les noves facultats, no vem nèixer ahir. És un tema seriós.

 2. a 01 maig 2008 a les 6:48 enriccanela

  Jo no he dubtat mai. Crec que els estudiants de Medicina voleu una bona formació. També sé que la formació a les facultats de Medicina que conec és francament bona i que es posen molts més recursos (a la universitat)proporcionalment que a altres titulacions. També que el rendiment és excel·lent.
  No coincideixo en absolut en les mobilitzacions. Poso per cas, les faculotats de Medicina es negaven, per manca de capacitat, a admetre estudiants, resulta que ara totes els poden admetre. D’això si sé, i molt.
  Aquesta mobilització està impulsafa pels metges no pels estudiants, tot i que els estudiants puguin voler millor formació que, insisteixo, serà millorable, però és excel·lent.

 3. a 05 maig 2008 a les 8:09 ggk

  Sento vergonya veient com uns estudiants de mdicina es movilitzen per evitar que es crein noves places, em semblaria just que ho fessin per demanar més recursos o més places en hospitals universitaris. A part m’ha sobtat molt veure pancartes reclamant més places de mir si la massificació seria exactament la mateixa.

 4. a 05 maig 2008 a les 8:14 enriccanela

  ggk,
  Jo estic amb la teva argumentació. Avui per avui les facultats de Medicina estan molt ben dotades. Tenen la millor ràtio professor : estudiant. S’hi posen molts recursos, els resultats són excel·lents.
  Les places s’han tret perquè els ministeris implicats, en el seu moment Sanitat, i Educació i Ciencia van decidir que calia més places després d’un estudi.
  Hi ha estudis de la Generalitat, del Col·legi de metrges. Això no afecta als estudiants sinó als futurs titulats.
  Tot plegat una autèntica vergonya. El que han de fer els estudiants de Medicina és estudiar i aprofitar els recursos que es posen a la seva disposició.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació