Enric I. Canela

Llibertat.cat publicava un article sobre accions als centres universitaris dels Països Catalans. Una sèrie d’accions sota el Sota el lema “15 d’abril: jornada contra la imposició dels Plans d’Estudi”. Parla de les accions les universitats de Barcelona, València, Politècnica de València, Politècnica de Catalunya, Alacant, Jaume I, Castelló. A l’enllaç podeu lñlegir l’article complet, però reprodueixo el que diuen de la UB:

La Universitat de Barcelona ha estat assassinada. Els nous plans d’estudi que marca el Reial Decret 1393/2007 han agreujat la fallida econòmica de la UB i han acabat amb la seva condició de pública. A més a més, els continguts dictats per les empreses han acabat de mercantilitzar la UB. El nucli de Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de la UB ha volgut assenyalar el rector, Màrius Rubiralta, com a principal sospitós de l’assassinat i per això avui han realitzat un acte simbòlic a la porta del seu despatx, en el que s’ha penjat una esquela gegant darrera del cadàver de la UB que ha aparegut amb diverses taques de sang, també s’ha precintat el rectorat com a escena del crim de la universitat i s’han repartit fulls amb l’esquela i el manifest del SEPC.

L’enterrament definitiu de la UB serà el proper dia 09-09-2009, data en que es començaran a aplicar els nous plans d’estudis. Fonts del SEPC asseguren que continuaran lluitant per evitar que arribi aquest dia i perquè UB continuï essent una universitat pública.

Barregen coses certes amb barbaritats.

LaRepública.es publica avui que Estudiants de la Universitat Complutense de Madrid es van organitzar dilluns passat en una Assemblea estudiantil permanent que pretén publicitar, alhora que “buscar nosaltres mateixos la informació que les nostres autoritats ens neguen”, els efectes de l’Espai Europeu d’Educació Superio. Per a això, han decidit portar a terme un “tancament no reivindicatiu” en la Facultat de Filosofia en el qual, a propòsit del EEES, s’enquesta al cens universitari, s’informa sobre els seus supòsits i conseqüències i es coordina el moviment estudiantil de la UCM contra el Tractat de Bolonya. 20 Minutos informava dimarts del tancament: Des de fa dues nits, més de 200 estudiants dormen en el hall de la Facultat de Filosofia de la Universitat Complutense de Madrid. S’han dut sacs de dormir, menjar i llibres. Divertida festa.

Llibertat.cat explica que El passat dimarts es celebrà un referèndum no vinculant entre la comunitat universitària de la Universitat de Lleida. Si bé aquesta iniciativa no comptà amb cap mena de col·laboració per part de la institució, es calcula que tingué un participació estimada del 20% dels 8.000 membres d’aquesta universitat. La majoria dels i les participants es mostraren partidàries de congelar l’aplicació d’aquesta reforma universitària i per la obertura d’un debat al voltant del futur model universitari a construir. També ho recull la Mañana de Lleida que comenta que el referèndum convocat per la UDL va donar un resultat a favor del 94,56% de congelar l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES) i iniciar un procés de debat sobre el futur de la Universitat Pública. El 4,75% (79 vots) dels estudiants van votar en contra, un 0,36% en blanc (6 vots) i un 0,3% van ser nuls (5 vots). En total van participar 1.663 estudiants. El País d’avui publica el mateix però amb unes dades no significativament diferents, 90 estudiants menys. Per la seva banda, segons 3cat24.cat, el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Joan Viñas, mitjançant un comunicat ha volgut deixar clara la posició del rectorat de la Universitat de Lleida en referència al referèndum que els estudiants van dur a terme dimarts sobre l’anomenat Pla Bolonya. En el text afirma que ‘la Universitat de Lleida ni cap altra universitat del sistema universitari català o espanyol té potestat ni capacitat per aturar o congelar el procés d’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES)’. El 95% dels estudiants participants en el referèndum van mostrar-se partidaris a la paralització del Pla Bolonya. Després dels resultats l’equip de govern de la UdL ha ofert diàleg als estudiants. La Mañana de Lleida publica el comunicat de la UdL en la línia del que va dir el rector Viñas.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació