Publicat avui a Expansión. Traduït de l’espanyol.

Avui comença en el jutjat nombre 33 social de Madrid el judici contra l’antic Ministeri d’Educació i Ciència com a conseqüència de la demanda interposada per 24 doctors en l’estranger pel retard de dos anys en l’aplicació de l’Estatut del Personal Investigador en Formació (EPIF).

La Federació de Joves Investigadors, FJI-Precaris, es manifesta en suport als demandants, i ha organitzat una ‘campanya de apadrinament’ per ajudar econòmicament als 24 doctors, atès que tot el col·lectiu d’investigadors s’ha beneficiat del seu gest i esforç, ja que “ha forçat que el MEC realitzi la contractació de doctors en l’estranger en les noves convocatòries”.

Segons el parer de l’organització, aquest retard de dos anys en l’aplicació de l’Estatut dels investigadors postdoctorals a l’estranger finançats pel ministeri es veiessin perjudicats, ja que rebien la seva remuneració mitjançant beques en lloc de contractes.

Arran d’aquesta situació, a l’agost de 2007 es va reclamar a la Direcció general d’Universitats (DGU), depenent del MEC, la contractació dels beneficiats per la convocatòria postdoctoral de 2004 i 2005. “Davant el silenci obtingut per resposta, entre novembre i desembre d’aquest mateix any es van presentar 24 demandes judicials contra aquest ministeri per exigir el reconeixement laboral que se’ls havia negat fins a la data”, afegeixen.

La FJI-Precaris espera una resolució favorable que “retorni als investigadors els drets laborals que durant dos anys els ha negat el MEC”.

3 respostes a “Judici contra el MEC per no reconèixer els drets laborals de 24 investigadors”

 1. a 18 abr. 2008 a les 12:11 estudiant_claustral

  Benvolgut Dr. Canela,

  Així com ens agrada que quan a Madrid es parla de Girona no es faci servir el terme “Gerona”, estaria bé que quan es parla de la “Federación de Jóvenes Investigadores / Precarios (FJI-Precarios) es mantingués el nom castellà, per unicitat.

  Aprofito per fer-li saber que la FJI és una federació d’associacions de caire local o autonòmic de joves investigadors, i que l’associació que hi ha a la nostra autonomia és “D-Recerca, Associació de doctorands i becaris de recerca de Catalunya”, un nom aquest cop sí purament català.

  Cordialment,

 2. a 18 abr. 2008 a les 12:18 estudiant_claustral

  S’ha de dir, també, que la Generalitat de Catalunya, tot i les pressions fetes, no ha adaptat encara els seus ajuts postdoctorals a l’estranger, les Beatriu de Pinós, a l’EPIF. Esperem que, en cas que aquest judici tingui un resultat positiu per als joves doctors, aquest pugui ser estès a les nostres convocatòries autonòmiques.

 3. a 18 abr. 2008 a les 7:09 enriccanela

  Benvolgut estudiant,
  Si m’has seguit altres cops, sabràs que defenso aquesta posició, espero que les coses vagin bé en properes convocatòris.
  En relació al nom, sempre dubto si traduir el nom o no. Sé que aquí està D-recerca, la conec fa anys. Ho tindré en compte.
  Gràcies pels comentaris.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació