Enric I. Canela

Al Ministeri de Sanitat no li agrada que els centres de recerca passin al nou Ministeri de Ciència i Innovació. Ho diu Diario Medico on podeu llegir la notícia completa, això és un extret.

El Ministeri de Sanitat està intentant retenir l’Institut de Salut Carlos III amb els centres no específicament dedicats a la recerca. Està previst que demà en el Consell de Ministres es doni a conèixer l’estructura definitiva del Ministeri de Ciència i Innovació.

A Ciència i Innovació, i dintre de la Secretaria d’Estat per a la Recerca, encapçalada per Carlos Martínez Alonso, passarien el Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO), el Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars (CNIC), el Centre d’Investigació de les Malalties Neurològiques (CENT), els Centres d’Investigació Biomèdica en Xarxa (Ciber), les Xarxes Temàtiques d’Investigació Cooperativa (Retics). A més, s’adscriurà el Fons d’Investigacions Sanitàries (FIS), ens avaluador i finançador de projectes de recerca.

Per la seva banda, Sanitat conservaria l’Escola Nacional de Sanitat, el Centre Nacional de Epidemiologia, el Centre Nacional de Sanitat Ambiental i l’Agència d’Avaluació de Tecnologies Sanitàries.

Els dubtes sorgeixen respecte a centres mixts, amb una part de la seva activitat dedicada a la recerca, com seria el cas del Centre Nacional de Microbiologia, on s’investiga però també es realitzen diagnòstics.

A mi ja m’està bé i si els metges es queden contents…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació