Publico acumulades algunes de les notícies que tenia pendent. Òbviament no repeteixo tot el que ja he dit sobre els nous escenaris i nomenaments. Les que considerava essencials ja les he anat referenciant i comentant.

Expansión i La Razón del dia 12 publicaven que el nou edifici de l’Hospital Clínic costarà 91 milions. Recordo haver sentit parlar d’aquest edifici fa més de deu anys, ho perdo en la memòria, per fi s’ha desbloquejat.

La Gaceta Regional de Salamanca publicava el dia 5 la supressió dels exàmens de setembre.

La Vanguardia i Expansión publicaven el dia 12 que el govern espanyol ha confirmat a la Unió Europea la candidatura de Sant Cugat del Vallès per acollir la seu de l’Institut Europeu de Tecnologia

El País de diumenge publicava una entrevista amb el president del Consell Social de la UPC. El titular fou que un estudiant mediocre i acomodat ha de pagar tot el cost de la universitat. Miquel Duran a Edunomia ho publicava i feia un intel·ligent comentari. En realitat, a banda d’opcions polítiques de qui paga què, també hi ha un problema de costos, vull dir d’atribució de costos. En tot ca els estudiants, si han de pagar, no han de pagar ni ineficiències ni recerca. Tampoc no es pot atribuir la recerca com un cost docent. El nostre salari no és només docent, fem altres coses.

La Razón tornava a recordar diumenge que a Catalunya manquen enginyers. Descens de demanda d’estudis, places vacants i abandó. I moltes ofertes de feina sense cobrir. Em pregunto si paguen prou. Si els empresaris paguen poc, no interessa estudiar tant, la vida és així.

I parlant d’enginyers, ABC del dia 14 publicava que els enginyers espanyols critiquen la reestructuració de llurs estudis per adaptar-los a l’EEES, ja que seran bèsties rares a la UE. Certament el tema de 4+1 en lloc de 3+2 és una “genialitat” del govern espanyol i en això l’han ben espifiat. Cal donar aquest cop la raó als enginyers, però tots som rars després de la “gracieta” ministerial. El problema és que es creuen després que han fet quelcom important. No sé si recordareu el calendari Julià, aquell ministre, Julio Rodríguez, que a l’any 1974 va fer que el curs comencés al gener, va durar un any la cosa, i per sort el ministre també.

Diu Expansión que la universitat pública no fa competència deslleial. O sigui que la Comissió Nacional de la Competència ha dictaminat que fer informes des de la universitat no es competència deslleial al sector privat.

ABC publicava dimarts que per a la ministra Cabrera, perdre la universitat és com perdre un fill. Li sap greu no tenir-la al ministeri. La veritat és que m’agrada Mercedes Cabrera. Una senyora. Llàstima que fes el gran error de fer els nous plans d’estudi de 4 anys. Suposo que Miguel Ángel Quintanilla, ex-secretari d’Estats d’Universitats i Recerca té la seva part, important, de culpa. ABC també diu que hi ha gran preocupació per la pèrdua de pes de l’educació en aquest ministeri, en barrejar-se amb Afers Socials. I diu també que els rectors estan inquiets davant el futur de la universitat. S’agafen a unes declaracions d’Ángel Gabilondo. Una mostra del que diu Ángel Gabilondo el podeu llegir aquí. M’amoïnen aquestes coses. I això que Gabilondo no és un “carca”.

Ahir 16 Diario Médico, Joan J. Guinovart, valorant els nomenaments de Garmendia i Martínez Alonso, així com el nou ministeri de Ciència i Innovació, deia que ara es donen les condicions per assolir l’economia del coneixement. Valora com a negativa la descoordinació existent fins ara (incloent les autonomies).

El Economista parlava amb estudiants pertanyents al Board of European Students of Technology. Entre altres coses fan una forta crítica al procés de Bolonya (se centren en enginyeria) i diuen que es molt difícil que funcioni a Espanya.

El Mundo publicava ahir un article de Sosa Wagner: La universitat canvia de niu. Finíssima crítica d’aquest excel·lent catedràtic de Dret.

Expansión publicava ahir que la ministra Garmendia crea lligams a la CEOE. El fet que sigui una empresària innovadora hi farà molt.

La Gaceta Regional de Salamanca donava ahir la seva particular comunicació del nomenament de Rubiralta dient que Quintanilla no seguirà. Diuen que els seus companys de la Universitat de Salamanca que no estava interessat en seguir. Això no ho sé, però estic ben segur que lliga tant amb la ministra Garmendia com jo amb la Isabel Pantoja.

Jaume Baguña, company catedràtic de Genètica publica una carta al El País que amb algun petit matís, subscric totalment. La menta com s’han desenvolupat molts aspectes de la implantació del procés de Bolonya. No es queixa del procés tot i que com jo, té mots desacords amb com s’ha portat a Espanya. També diu el que està passant amb molt professorat fart de moltes coses de les que passen ara, que es prejubila.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació