Enric I. Canela

Quin fart de riure. Diu El Punt que la Generalitat confia en Rubiralta per aconseguir el traspàs de beques. Ja ho he publicat aquest matí he rigut i ara hi torno. El Punt diu que dilluns es veurà Màrius Rubiuralta amb Blanca Palmada. Esperem que tots els vells conflictes s’oblidin i Catalunya surti guanyant. Les relacions entre el Govern i la Ub no són bones. D’aquí uns dies, quan algunes coses es clarifiquin, donaré la meva opinió sobre tot això i les eleccions a la UB, crec que fa falta parlar clar. Rubiralta no podia dir segons quines coses, es devia al càrrec, jo no.

El Punt també comet l’error de dir que Rubiralta ha de nomenar un rector en funcions. Expansión també s’inventa uns Estatuts de la UB. Quanta ignorància. O l’han informat malament. També els estudiants que no volen a Rosa Nonell s’equivoquen, no la poden nomenar perquè no és l’acadèmicament més antiga (categoria més anys a la UB) que és el que es fa quan “manca el rector” (mort o dimissió).

4 respostes a “Rubiralta i la Generalitat”

 1. a 17 abr. 2008 a les 11:52 estudiant_claustral

  Benvolgut Dr. Canela,

  Crec que s’hauria de rellegir el punt 71.3 de l’Estatut de la UB:

  71.3 En cas de vacant, absència o malaltia del rector o la rectora, n’assumeix accidentalment les funcions el vicerector o la vicerectora que aquell o aquella designi i, si aquest o aquesta manca, el vicerector o la vicerectora de més categoria acadèmica i el o la de més antiguitat a la Universitat de Barcelona, per aquest ordre.

  En aquest cas, l’encara Rector Magnífic Rubiralta ha decidit designar el Dr. Samitier, qui també hauria d’haver assumit el càrrec si en Rubiralta no l’hagués nomenat expressament, però l’encara Rector no tindria per què haver estat així, i podria haver escollit un altre dels seus vicerectors.

  Saluts,

 2. a 18 abr. 2008 a les 7:06 enriccanela

  Benvolgut estudiant,
  Discrepo en aquest punt, m’he llegit bé l’article corresponent. No és absència o malaltia, sinó manca. El rector no pot nomenar un substitut si dimiteix, que és el cas.
  Dit això tant m’és perquè en aquest cas coincideix. Més encara, és la persona més adequada en aquest moment.

 3. a 18 abr. 2008 a les 1:09 estudiant_claustral

  Si el Rector dimiteix, el seu càrrec queda vacant, que és el primer supòsit del punt en qüestió. Cas contrari, no entenc a quina situació faria referència la vacància d’aquest punt, aleshores.

 4. a 18 abr. 2008 a les 7:06 enriccanela

  Potser si que tens raó, potser estic equivocat. En tot cas, com deia realment si és el Josep Samitier no m’importa gaire perquè és el que li toca i és una persona de gran categòria i capacitat. El tinc en foça estima. Altra cosa seria una candidatura del conjunt.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació