Traduït del gallec de Galicia-Hoxe.com

El catedràtic de Física Teòrica de la Universitat de Santiago de Compostel·là (USC) José Manuel Fernández de Labastida es perfila com secretari general de Ciència i Tecnologia del nou Ministeri de Ciència i Innovació, segons li van informar fonts solucionis l’aquest diari. El professor deixaria així el càrrec de vicepresident d’Investigació Científica i Tècnica del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Fernández de Labastida es va incorporar al CSIC al costat de Carlos Martínez, que va presidir la institució des de 2004 i fins a fa uns dies, quan el Consell de Ministres ho va designar el nou secretari d’Estat del ministeri que encapçala Cristina Garmendia, càrrec del que prendrà possessió oficialment avui mateix. Segons va poder saber aquest diari, el professor de la institució compostel·lana s’uniria a l’equip d’una cartera que neix amb vocació de donar un impuls decidit perquè la recerca i el desenvolupament (R+D) converteixin-se en motor de l’economia espanyola.

En la seva etapa en el CSIC, el Consell va concebre projectes per a reparar el seu “dèficit històric” amb Galícia, apuntava hi ha un parell de setmanes Fernández de Labastida en una entrevista concedida a aquest diari.

José Manuel Fernández de Labastida (Madrid, 1958) és doctor en Física per la State University of Nova York. Entre 1985 i 1988 va desenvolupar la seva activitat postdoctoral en l’Institute fos Advanced Study en Princeton (Estats Units) i entre el 88 i el 91, en el Laboratori Europeu de Física de Partícules (Ginebra). En 1991 va guanyar la càtedra en la USC, on va ser director del departament de Física Teòrica, degà de Física i director del Centre de Postgrau, Tercer Cicle i Formació Contínua.

Abans d’incorporar-se a la direcció del CSIC, va estar, entre 2001 i 2004, sotsdirector general de Projectes de Recerca del Ministeri d’Educació i Ciència. En el camp de la recerca, Fernández de Labastida va treballar en teoria de cordes, teoria de nusos i teories quàntiques.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació