Bretolades a la UAB


Enric I. Canela

Llegeixo a La Vanguardia que una vintena d’alumnes de la UAB va bloquejar l’entrada al rectorat del centre, on havia de celebrar-se el Consell de Govern, en una protesta contra el rector de la UAB, Lluís Ferrer, a qui culpen de la càrrega policial contra els estudiants que es van tancar en la Facultat de Lletres el passat 4 de març contra el procés de Bolonya.

Segons La Vanguardia dos alumnes van arribar agredir el rector. Crec que haurien de ser expulsats de la UAB, però ara tothom té dret a comportar-se com un delinqüent impunement.

Els alumnes van justificar el bloqueig a l’accés del rectorat perquè, segons ells, en la reunió es pretén “engegar reformes de funcionament intern”, que afectarien a la normativa de serveis bàsics. Per a ells, aquest és el “primer pas cap a la segregació i mercantilización dels serveis docents i d’investigació de la UAB, restringint el seu funcionament democràtic en pro d’un model clarament gerencial i autoritari”.

Quins arguments tan intel·ligents.

6 respostes a “Bretolades a la UAB”

 1. a 18 abr. 2008 a les 10:20 David

  El que passa a la UAB són els fruits de dues dècades llargues de la cultura del “prohibit prohibir”. Els mateixos que els reien les gràcies als qui posaven silicona a les portes d’accés o interrompien classes, són els que ara tasten la seva pròpia medecina. I el mateix, a una altra escala, està passant amb els del “No a casa meva”. Com dirien en castellà “Siembra vientos y recogerás tempestades”.

 2. a 18 abr. 2008 a les 10:45 enriccanela

  David,
  És que això ja passa de mida. Agressions i de tot.
  Però tens raó, massa temps fent aquesta comèdia de riure lñes gràcies i trobar divertit aquests comportaments porten a això. Igual que al Baltasar.

 3. a 19 abr. 2008 a les 8:04 Elliot

  Benvolgut Enric, ja vaig dir fa unes setmanes enrere que l’ambient a l’Autònoma no era el més adequat. Tinc clar però que els únics culpables d’haver arribat a aquesta situació són els propis “estudiants” assemblearis que desinformen a la resta de companys estudiants i que practiquen la demagogia constant.

  Vaig pensar que el descans de setmana santa posaria calma a les facultats però ja s’ha vist que no ha estat així. No vull ni pensar quin proper curs ens espera.

 4. a 19 abr. 2008 a les 9:35 enriccanela

  Elliot,
  Jo també pensava que baixaria la cosa, però les vacances van arribar massa d’hora, esperem els exàmens.
  Els assamblearis són els culpables directes, però és el seu objectiu.

 5. a 28 abr. 2008 a les 12:53 Un estudiante que se da por aludido

  Si ustedes únicamente se informan de lo que ha sucedido en base a lo que diga La Vanguardia poca cosa se puede esperar.
  Entre los estudiantes asamblearios hay de todo, igual que entre los profesores (afortunadamente) también.

  La subida al Rectorado es precismente para exigir respuestas, las mismas que no os planteais. Las mismas que no han dado a los estudiantes.

  Si ejercer la libertad de expresión (concentración en apoyo a los compañeros encerrados) y pedir explicaciones es malo, no sé qué haceis hablando de democracia, aristócratas de pátina progre.

  Estais muy equivocados si creeis que esto es un problema de la Autònoma. Estais muy equivocados si creeis que es solo un problema de estudiantes. Y más equivocados todavía si pensais que esto se termina en exámenes. Seguid leyendo la vanguardia, que la realidad es tozuda y algún día os alcanzará.

 6. a 28 abr. 2008 a les 8:23 enriccanela

  Benvolgut estudiant,
  Jo no m’informo només pel que diuen els diaris. He llegit gaireé totes les fonts, de fet en diferents articles cito moltes fonts. També opinions d’estudiants.
  Estic totalment d’acord amb el que dius que entre els estudiants assassemblearis hi ha de tot, igual que entre els professors. L’estadística no falla.
  Jo no crec que demanar explicacions sigui dolent, ni manifestar-se, puc estar d’acord amb els lemes o no, però ho respecto.
  Jo particlarment llegeixo és d’un diari al dia i em considero ben informat.
  De totes formes Bolonya és irreversible.
  Com va dir Galileu, malgrat tot gira.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació