Enric I. Canela

Després dels desafortunats successos protagonitzats per uns brètols a les portes del Consell de Govern de la UAB, aquest consell ha fet una declaració que diu:

El Consell de Govern de la UAB, davant dels intents d’un reduït grup de persones d’impedir, violentament i reiteradament, el desenvolupament ordinari de la sessió convocada per a avui, declara:

1- Que condemna enèrgicament aquests fets que han pretès alterar el funcionament del màxim òrgan de govern de la UAB, democràticament escollit.

2- Que la normalitat acadèmica en el conjunt del campus de Bellaterra i la resta d’instal·lacions de la UAB ha estat, com fins ara, absoluta.

3- Que garanteix a la comunitat universitària el funcionament ordinari de les activitats i recolza les mesures adoptades, o que hagi d’adoptar, l’Equip de Govern perquè aquests fets no es tornin a repetir.

Al respecte La Vanguardia ha publicat un editorial que titula: Així no s’ajuda a la UAB i diu: Un dia més, un grup minoritari d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va dur ahir la seva legítima oposició al pla de Bolonya fins a un nivell de coacció en la seva protesta que ja no és tan acceptable, quan no és directament inadmissible. Els universitaris van irrompre en el rectorat i van arribar a forcejar amb el personal que tractava d’impedir que accedissin a una zona on la seva presència no estava autoritzada. L’estructura de funcionament de la universitat preveu suficients canals de participació com perquè els alumnes puguin canalitzar les seves protestes de manera civilitzada. Els assisteix, així mateix, el dret a expressar les seves reivindicacions en el campus. El que no és admissible, ni en les facultats ni en cap altre àmbit comunitari, és l’ús de la coacció. No és aquesta la primera vegada que aquests estudiants radicalitzats alteren la convivència del centre. No és aquesta, en qualsevol cas, la manera de treballar per una universitat millor.

Bé per l’editorial.

També Llibertat.cat ha dit la seva amb un article que titula La UAB impedeix l’entrada d’un estudiant membre del Consell de Govern a la reunió d’aquest òrgan. En ell diu que els estudiants del comitè de vaga de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) remarcat aquest mantí en roda de premsa “el gir autoritari en el Govern de la universitat s’ha tornat a exemplificar avui davant la presència dels mitjans de comunicació, amb la negada de l’entrada al Consell d’un estudiant membre d’aquest, sense cap mena de justificació i malgrat que la composició del Consell impedeix que cap votació depengui de la opinió dels estudiants donat la proporció d’estudiants que hi ha representada.

Consideren que no és una tònica única de la UAB, donat que el passat 15 de febrer a la Universitat de Lleida es va prohibir el pas a qualsevol estudiant a la inauguració d’una nova Facultat de Ciències de l’Educació prohibició executada amb una forta presència de policia local i Mossos d’Esquadra. La inauguració d’aquesta facultat va ser a càrrec de la la Degana, Rector, el president de la Diputació i l’alcalde de Lleida i el President de la Generalitat, José Montilla i va comptar amb la presència, d’entre altres autoritats mercantils, de la presidenta de la Càmera de Comerç de Tàrrega.

Un despropòsit.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació