Enric I. Canela

Llegeixo la declaració que va publicar el dia 16 el web del Comissionat per a Universitats i Recerca. Diu:

El conseller Huguet ofereix a Màrius Rubiralta el suport de la Generalitat en la seva nova etapa com a Secretari d’Estat d’Universitats

El conseller ha felicitat personalment al rector de la Universitat de Barcelona pel seu futur nomenament al capdavant de la política universitària de l’Estat espanyol

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, es congratula del nomenament de Màrius Rubiralta com a nou secretari d’Estat d’Universitats, després que el rector de la Universitat de Barcelona hagi acceptat aquesta responsabilitat al capdavant de la política universitària de l’Estat espanyol. El conseller també agraeix a Rubiralta la tasca desenvolupada durant el seu mandat a la UB.

El conseller Huguet li ha expressat la seva satisfacció pel fet que un rector català encapçali aquest nou càrrec i ha ofert el suport del govern de la Generalitat per afrontar els reptes actuals del sistema universitari. En aquest sentit, el conseller ha animat al futur secretari d’Estat a defensar la millora del finançament de les universitats per afrontar els nous reptes de Bolonya. Així mateix, el conseller l’ha encoratjat a treballar perquè s’acceleri el compliment de la sentència del Tribunal Constitucional, així com el traspàs del sistema de beques acompanyat d’una millora dels recursos. En aquesta línia, el conseller també li ha transmès la necessitat de millorar els sistemes de governança de les universitats, i li ha ofert el seu màxim suport per tirar endavant iniciatives en aquesta direcció.

Llàstima que no ho hagués fet al Rubiralta rector de la UB.

4 respostes a “El suport del conseller Huguet a Màrius Rubiralta”

 1. a 20 abr. 2008 a les 8:35 robsup2007

  Hola Sr. Enric. Ja sé que el tema que li exposaré no va pas relacionat amb el seu post, però és que divendres vaig veure una noticia al diari “Avui” on el Sr. Duràn surt fent la pilota de forma descarada a en ZP i parlant de que CiU ha de ser intel.ligent i no furgar en la ferida del govern de Madrid i el govern català. I és que li vaig veure insistir amb força amb una paraula: Ministeri.
  ¿No creu vostè que arriba l’hora de que CDC si vol reialment fer un clar gir cap al sobiranisme es plantegi la desfederació amb UDC?. ¿Vostè creu que serà creible la casa gran del catalanisme que proposa Artur Mas tenint al seu costat a una persona com en Duràn que ja ha deixat clar que de sobiranisme res?.
  ¿Com veu vostè la possibilitat d’un camvi reial al seu partit respecte del sobiranisme?. ¿Creu que un ministeri a Madrid del Sr. Duràn continuarà amb l’actual sangría de vots del catalanisme políticf al seu conjunt?.
  Mare meva, sembla que jo fos un periodista, jeje, però és que son coses que estic veient per desgràcia en aquest moment cada cop més lluny, tot i que per fortuna hi ha gent com vostè mateix, el Sr. Fonollosa i el Sr. Lopez Tena que donen la batalla.
  Un salut Sr. Enric

  Robert

 2. a 20 abr. 2008 a les 11:13 enriccanela

  Benvolgut Robert,
  Jo de tot això tinc una idea ben definida, la qual cosa no vol dir encertada.
  Crec que ha d’haver una única autoritat al partit i que això de Mas i Duran s’ha d’acabar, i està clar que estic al costat d’en Mas.
  El meu suport és per en Mas sempre que aposti clarament per exercir ja el dret d’autodeterminació i que el partit es defineixi com a sobiranista.
  Crec que a Madrid no s’ha d’entrar amb cap ministeri perquè et fas còmplice de decisions del consell de ministres.
  Res a dir, ans al contrari, en col·laborar en determinbades decisions que afavoreixin a Catalunya, mai per fer mal a altres partits. No estaria d’acord en donar a suport a una decisió que tingués com a únic objectiu fer mal al PSC i menys encara a ERC, amb la que ens hem de trobar quan abans millor.
  Bé, crec que cada declaració d’en Duran és un problema.
  Gràcies pel comentari i seguim lluitant.
  Records

 3. a 20 abr. 2008 a les 3:20 robsup2007

  Hola de nou Sr. Enric.
  M’ha agradat molt llegir les seves paraules. Per mi ha quedat ja clar que vostè és una persona completament compromesa de debó amb el país.
  El fet de que jo sigui d’ERC no treu res de que hagi intentat obrir els ulls a gent de CDC amb tal de que vegin la situació. Però pel que sembla nomès veuen que com soc d’ERC, la meva pretensió és de que hi hagi un trencament per fotre a CiU i això no és pas així. La situació de Duràn a CiU és comprabale a la situació d’ERC amb el tripartit. Això s’ha d’acavar quant més aviat millor. Hem de posar el comptador a 0 d’una vegada ja, tenint en compte els errors que hem cometit ambdos partits i tenir la lliçó apresa. Amb partits espanyols no es pot pactar d’aquesta manera. Tal i com vostè diu, pactar nomès en aspectes puntuals i sempre amb coses que beneficiin al nostre país. Però no fer aquest tipus de pactes, ni anar a buscar ministeris a Madrid perque estem transmitint un missatge: nosaltres, els partits catalans som uns botiflers que anem baixant-nos els pantalons a tot arreu i ells, els espanyols són els bons.
  A ERC ja cada día el tenim més clar que així no es pot continuar. I CDC s’ha de plantejar ja la relació amb UDC i apostar clarament per la vía sobiranista. Amb Duràn, clarament espanyolista, li seràn les coses molt complicades.
  I suposo que és precisament per culpa d’això que en dues entrevistes que he llegit fa poc, tant Artur Mas com en Francesc Homs deien que és que CiU no ha sigut mai independentista i que és que apostar pel sobiranisme no significa pas apostar per la independència, que no és necesaria. Això, per mi, ve provocat per culpa d’UDC i del Duràn Sr. Enric.
  un salut

  Robert

 4. a 20 abr. 2008 a les 5:10 enriccanela

  Hola Robert,
  Tenim una gran coincidència d’objectius. Cal que tant a ERC com a CDC s’aclareixin les coses. No tothom pens aigual a ERC, però per sort cada dia hi ha més gent que pensa en el país i es deixa de velles picabaralles. espero que també passi a CDC. Ara tot són moviments tàctics. Veurem.
  Records
  Enric

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació