Eric I. Canela

El Peródico d’avui publica una notícia que titula El pacte estratègic català preveu invertir el 58% més en R+D. I diu que la Generalitat passarà dels actuals 250 milions a 395 per a l’any 2011 i que el Govern català, les patronals i els sindicats ultimaran els detalls demà.

Volen passar de l’1,71% del producte interior brut (PIB) dedicat a recerca i desenvolupament el 2008 al 2,1% el 2011, un nivell que el pacte considera “equiparable amb la mitjana europea”.

La Generalitat haurà d’adaptar les seves polítiques de suport a la recerca i desenvolupament a les directrius de l’acord estratègic. Tindran prioritat els programes i inversions “que generin un multiplicador més alt en inversió privada induïda”. Així mateix, la Generalitat es compromet a portar a terme una sèrie de reformes administratives que inclouen impulsar el pacte nacional de R+D i un pla específic per al període 2009-2013, juntament amb la constitució del Consell d’Investigació en què participaran els agents socials.

Em manca molta informació per valorar tot això. La veritat és que llegint l’article no he acabat d’entendre el conjunt. No he trobat cap nota dins del web del departament del conseller Huguet. Potser si hi és però no l’he trobat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació