Enric I. Canela

Genial i duríssim article de Francesc de P. Bruguera a El País dedicat al desgavell del govern valencià en el tema de les finances universitàries.

Jo escrivia ahir Molt bé per al govern valencià i Universitats o Terra Mítica. Francesc de Paula Bruguera diu, gairebé al final del seu article: I a pesar d’aquestes manques de primera necessitat per als ciutadans, és a dir, els contribuents, vostè, president Camps, s’atreveixen a presumir d’organitzar visites papals de costos milionaris, circuits de Fórmula 1, palaus i ciutats d’això i allò, terres mítiques, etc. I els diners per a l’educació?

No acabo d’entendre el comportament dels electors. Existeix, no només al País Valencià, una profunda incultura política. Altrament no s’entén que aquesta gent segueixi guanyant eleccions de forma aclaparadora.

2 respostes a “Programa de govern al País Valencià: carregar-se la universitat”

  1. a 21 abr. 2008 a les 10:15 Joan

    De tal palo, tal astilla: això mateix també passava a les Illes Balears del senyor Jaume Matas. Hi havia diners per a autopistes, metro, teatres d’òpera enmig de la Badia de Palma, carregar-se monestirs del segle XIII en nom del progrés, mitjans de comunicació públics i privats -sempre i quan fossin afins al PP, la resta eren boicotejats-, etc. Mai hi havia, però, diners per a l’ensenyament, la normalització lingüística o la investigació. Així, per exemple, en moltes escoles i a la UIB no hi havia pressupost per a paper higiènic o la calefacció -oblidat, per tant, el manteniment o la construcció de nous centres-. La gent de la DG de Normalització Lingüística eren una tropa de funcionaris ganduls que titllaven de terroristes els que qüestionaven les seves polítiques (increïble però cert).

    El més dur d’acceptar és que, en molts aspectes, els altres, que se suposa que són socialistes i nacionalistes, han fet ben poques coses per posar-ho tot al seu lloc.

  2. a 21 abr. 2008 a les 10:28 enriccanela

    Joan,
    És la política de “pantalla”, el curt termini, sortir a la televisió. Fer les autèntiques polítiques de país no donen tants vots. No agrada dir que les coses no van bé, que cal racionalitzar. A la gent li agrada veure a Fernando Alonso o a Julio Iglesias.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació