- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Els objectius i col·laboradors de Cristina Garmendia

Enric I. Canela

Llegeixo a Disc@pnet [2] que la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, vol fer del sistema universitari espanyol “un dels deu millors del món”, i de la ciència i la tecnologia “una carrera professional atractiva i socialment reconeguda” a Espanya.

Així ho ha afirmat avui Garmendia en la presa de possessió de Màrius Rubiralta com a secretari d’Estat d’Universitats; de José Manuel Fernández de Labastida com a secretari general de Política Científica i Tecnològica, i de Teresa Gómez com a sotssecretària de Ciència i Innovació, en un acte que ha tingut lloc aquesta tarda a Madrid.

Després de la presa de possessió d’aquests alts càrrecs del seu Ministeri, Garmendia va destacar el paper que, al seu judici, desenvoluparà el seu Departament com “catalitzador” del procés de “transformació i modernització” del país, i per fer d’Espanya “una societat més pròspera, justa i sostenible”, a partir “de l’enfortiment del coneixement intel·lectual i tecnològic”.

“De la mà de Màrius Rubiralta” que, en els últims anys, ha estat rector de la Universitat de Barcelona, el Ministeri de Ciència i Innovació “aconseguirà arribar a l’objectiu del president del Govern d’assolir que el sistema universitari espanyol es trobi entre els deu millors del món, i que les seves universitats se situïn entre les més atractives i competitives d’Europa”, ha afirmat Garmendia.

Per altra banda, la ministra s’ha referit a l’important paper que, al seu parer, desenvoluparà el nou secretari general de Política Científica i Tecnològica, José Manuel Fernández de Labastida, “davant el repte de fer més competitiva a la ciència espanyola” i d’aconseguir “que els científics i tècnics puguin desenvolupar a Espanya una carrera professional atractiva i socialment reconeguda”.

Després de prometre el seu càrrec, el nou secretari d’Estat d’Universitats, Màrius Rubiralta, ha subratllat “les mostres clares d’evolució que ja ha donat la Universitat espanyola cap a la seva missió en el desenvolupament social i econòmic del país”, i ha acabat assegurant que “donarà el màxim per millorar la universitat, la ciència i la innovació” espanyoles.

Per altra banda PRNoticias [3] publica que Cristina Garmendia ja té Director de Comunicació, el seu fitxatge estrella és Gustavo Rachid Rucker, professional procedent de l’àmbit de la consultoria i vinculat a importants organitzacions professionals nacionals i internacionals. Amb el seu nomenament, el recentment creat Ministeri de Ciència i Innovació mostra la seva aposta per la Comunicació. És consultor procedent de l’àmbit privat però de coneguda experiència en Comunicació Política i en l’Administració Pública, concretament en el Ministeri d’Economia i Hisenda, la SEPI o Loteries i Apostes de l’Estat, entre d’altres.

El nou director de comunicació ha estat a més Secretari Executiu del Club Internacional de Premsa així com fundador i Secretari General de la APCSE Associació de Professionals de la Comunicació del Sector de l’Energia i les Telecomunicacions i de l’Organització de Periodisme i Comunicació Ibero Americana OPCI, de la qual és en l’actualitat, el President del Comitè Consultiu, Membre Fundador i Vicepresident d’Honor.