Enric I. Canela

El Jaulario d’El Mundo deia el passat dia 23 que a la nova casa ministerial de les Universitats segueixen cuinant, amb més pausa que pressa, la reestructuració o desconstrucció del nou organigrama. Ahir mateix Màrius Rubiralta recollia el testimoni a Miguel Ángel Quintanilla al capdavant de la Secretaria d’Estat d’Universitats. Gràcies, ha estat un plaer… I? Primera resposta: «Quintanilla mrxa a casa seva». Amb més detall, ens expliquen que ja ha demanat el reingrés en la Universitat de Salamanca, tornarà amb la seva Filosofia i possiblement, per allò de liderar alguna cosa, es farà càrrec dels actes del vuitè centenari d’aquesta institució. Més silenci quan vam preguntar sobre el futur del Consell de Coordinació Universitària –fins a ara en mans de García Lausín– i de la Direcció general d’Universitats –comandada per Javier Vidal–. En els mentiders s’escolta que el Consell podria estar en perill d’extinció i hi ha qui ja han fet saber la seva preocupació per la persona que es pugui designar per a l’Adreça d’Universitats. Demanen més experiència i menys arravataments.

De fet el Consell de Coordinació Universitària no existeix. Hi ha el Consell d’Universitats i la Conferència de Política Universitària. Aquests òrgans estan creats per una llei orgànica i no crec que la vulguin canviar ara. Té unes competències. Potser el podrien fer funcionar a ralentí, però no ho crec.

Diu qui això escrivia que demanen més experiència i menys arravataments. No sé per on aniran els trets, de moment avui en al Consell de Ministres no s’ha nomenat a ningú,però tampoc entenc això dels arravataments. Em sembla que les persones triats fins ara són expertes, altra cosa és que agradin a tothom.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació