Enric I. Canela

Dues notícies de fets contraris a les noves facultats de Medicina. Per una banda, diu La Voz de Galícia que a la Facultat de Medicina de la Universitat de Santiago els estudiants, seguint les consignes del Consell Estatal d’Estudiants, s’han manifestat contra les noves facultats de Medicina.

EuropaPress diu que el secretari d’estats d’Universitats, Màrius Rubiralta, va dir en relació a la creació facultat de Medicina en Jaen i Almeria que aquest és un tema que “cal començar a treballar-lo, analitzar-lo concretament amb una visió més global” i esperaran als pròxims dies per a pronunciar-se. També que “ara hi ha una conjunció de situacions urgents que ens farà treballar un poc més”, fent així referència també a la convocatòria del Consell Estatal d’Estudiants de Medicina (CEEM) per portar a terme concentracions simultànies el pròxim 29 d’abril contra l’obertura de noves facultats de Medicina. Rubiralta va afegir que promouran que tota la maquinària del Ministeri comenci a treballar “per a parlar en els diferents entorns que toca cadascun d’aquests problemes”.

A una pregunta sobre el canvi de calendari acadèmic va dir que “en aquest moment és aviat per parlar”, insistint que “fer un nou Ministeri no és un tema fàcil i el que volem és constituir un equip en la Secretaria d’Estat que entengui tots els problemes; i que la persona que dugui la Direcció general d’Universitats sigui algú amb una gran experiència”. Va afirmar que “la societat no ha d’estar d’esquena als problemes que ocorren en les universitats”, de la qual va dir “és la solució a alguns problemes socials i econòmics del país”. Així mateix, va subratllar que la Universitat pública espanyola és molt bona, pel que “cal llevar-se els complexos” i estar orgullós.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació