Nou president del CSIC


Enric I. Canela

Llegeixo a El Mundo que el Consell de Ministres va aprovar ahir la designació de Rafael Rodrigo Montero com a nou president del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). El dia 16 d’abril ja comentava en el bloc la possibilitat que fou Rafael Rodrigo l’escollit. Des de el 2006 era vicepresident d’Organització i Relacions Institucionals del CSIC.

Rodrigo Montero va néixer al 1953 a Granada. És llicenciat en Ciències Matemàtiques i doctor en Ciències Físiques per la Universitat de Granada. Ha treballat en diversos laboratoris i instituts europeus i nord-americans.

La seva carrera investigadora la va iniciar en l’Institut de Astrofísica d’Andalusia en 1975, institut que va dirigir entre 1990 i 2004. El nou president del CSIC ha treballat i col·laborat amb diferents institucions d’Europa, Àsia i Amèrica com la NASA, la Universitat de Oxford i la European Space Agency.

La seva tasca de recerca ha estat reconeguda amb nombrosos premis, entre d’altres, dos de la NASA: ‘Group Achievement Award for the Cassini Program – Huygens Atmospheric Structure Instrument’ i ‘Honour Award for a Public Service Group’, i dos de l’Agència Europea de l’Espai, per la seva contribució als projectes ‘Huygens Probe’ i ‘Rosetta Mision’.

Rafael Rodrigo ha publicat més de 200 treballs científics en revistes nacionals i internacionals de reconegut prestigi, com ara ‘Science’, ‘Nature’ i ‘Astronomy and Astrophisics’.

Els seus principals camps de recerca són atmosferes planetàries, aeronomia, cossos menors i exploració del Sistema Solar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació