Enric I. Canela

Llegeixo al web d’Izquierda Unida que rebutgen la creació de facultats privades de medicina perquè no augmentin les amenaces al sistema públic de salut.

Aquesta formació dóna suport a les associacions en defensa de la Sanitat Pública i considera que la falta de places de futurs llicenciats ha de correspondre a les universitats públiques i en coordinació amb les comunitats autònomes.

Recolza les mobilitzacions contra aquestes facultats.

5 respostes a “Izquierda Unida contra les noves facultats de Medicina”

 1. a 29 abr. 2008 a les 11:43 Joan

  És a dir, que la universitat privada és una amenaça pel sistema públic? Ostres, em sembla que aquests tenen un bon embolic. A vegades penso que per a ficar-se a polític s’hauria de demanar quelcom més que ser ciutadà de ple dret, de la mateixa manera que per a ser catedràtic es demana alguna cosa més que ser major d’edat.

 2. a 30 abr. 2008 a les 12:51 rosa Nuria

  Aquest defensors de la sanitat pública la estan deixant morir, si es donessin una “volteta” per qualsevol hospital (no a les gerencies ni a les direccions mèdiques) ho veurien. Catalunya tenia una de les millors sanitats pùbliques d’Europa i ja estem a la cua d’Espanya gracies entre altres a ells que estatnt governant, be m’agradaria que ho fessin, ja que ni aoxó fan. Aquets defensors del pacients en quant son ells el que governen, els obliden, menyspreuen el dia a dia, la feina de tots i cada un del professionals sanitaris.
  Aquest mati he tornat del “meu” hospital, un hospital public tant trista, tant cansada, i deprimida, no se si algun dia tornarà a ser el que era.
  I si potser tenen un xic de raò, els metges no estan aprofitats ni valorats, estan cansats, desanimats, molts farts de tanta inoperància, tanta promesa no acomplida
  Pero ara es la seva hora, ara governen de qui es la culpa? de la oposició clar nomes faltaria

 3. a 30 abr. 2008 a les 6:34 enriccanela

  Joan i Núria,
  Hi ha masa gent que confon el servei públic “el servei” amb l’agent que el dóna. Potser els ideòlegs d’IU un dia ens demanaran que els taxis, servei públic, siguin gestyinats per l’administració i que els taxistes siguin funcionaris. Tot per millorar el servei.
  La política, tal com va, acumula massa gent que no més diu que rucades.

 4. a 27 maig 2008 a les 9:09 Santi

  ” la falta de places de futurs llicenciats ha de correspondre a les universitats públiques i en coordinació amb les comunitats autònomes.”

  No estic d’acord amb l’oposició vers la creació de noves facultats privades, però sí que estic d’acord amb que on realment fan falta places de medicina és al sistema públic d’universitats catalanes i que cada comunitat autònoma ha de ficar de la seva part per tal de que hi hagi un equilibri entre oferta i demanda de places, ja que no tothom pot tenir un 8,08 de batxillerat per tal d’aconseguir entrar a medicina a la pública, ni la butxaca tant plena com per pagar al voltant de 50000 € per una carrera de sis anys en una facultat privada.

 5. a 27 maig 2008 a les 10:15 enriccanela

  Santi,
  Jo crec que el dret constitucional de les universitats privades s’ha de respectar. Amb independència de la posició de cadascú no es pot negar aquest dret com fan alguns. A partir d’aquí l’oferta ha de ser suficient a les necessitats. la nota depèn de la demanda. Un tema dif´cil. Tots els que vulguin ser netges ho han de ser? Per què discutim els metges i no el geòlegs que surten més cars? És que els metges tenen més poder.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació