Divendres SiliconNews publicava un article sobre com queden les TIC en el nou govern espanyol. Parla del repartiment de les competències del sector tecnològic entre el nou Ministeri de Ciència i Innovació i el d’Indústria. L’article és interessant ja que mostra bé la nova situació.

Levante ho publicava dissabte. El rector de la Universitat de València es va adreçar al govern dient que ens poden negar el pa però no la sal, en referència al problema de finançament. El País d’avui, en relació a aquest tema, publica Asfixiats pels deutes. Segons el diari, l’administració valenciana té un deute de 891 milions d’euros amb les universitats. La cosa és greu. A sobre el conseller de la matèria viatja a estats Units a contractar un arquitecte de prestigi, Frank Gehry, per dissenyar la seu de la Universitat Internacional que, de quallar, serè privada però pagada amb diners públics. Terra Mítica.

El Mundo recollia dissabte les declaracions en relació a les connexions entre el ministeri de Ciència i Innovació i el MEC. Deia Rubiralta que no es perdran els lligams, però creu que s’han de mantenir relacions fluides amb d’altres ministeris. Deia també que la universitat espanyola és molt bona.

La Gaceta de los Negocios de dissabte parlava en un altre sentit. El rectors temen allunyar-se de l’empresa. Opinions diverses, però política decidida de Garmendia per impulsar l’R+D+i i la carrera dels investigadors. Espanya ha de ser un pol atractiu, diu la ministra.

L’AVUI de dissabte deia que enguany s’eleven beques, però també els límits de renda per tenir-la. No anem bé. Com no arreglin això realment donaran la raó als que es queixen del procés de Bolonya. Aquesta gent mai acaba de fer les coses bé.

Diario de Sevilla publicava ahir un article de Santiago Carbó, Catedràtic d’Anàlisi. Econòmica de la Universitat de Granada i investigador de la Reserva Federal a Chicago. Deia que l’escàs valor que se li atorga a Espanya a la recerca és una xacra per a l’avanç del nostre país en matèria científica, una progressió tan necessitada com difícil d’escometre.

Ahir La Nueva España publicava un articles sobre la bona opinió d’Astúries al nomenament de Cristina Garmendia com a ministra.

Expansión publicava dissabte un article del vicepresident del Club d’Excel·lència en Gestió, Eduardo Rodríguez. Deia: És suficient un ministeri? Bé a dir que està bé, però que s’han d’endreçar moltes més coses: la justícia, agilitar els tràmits per crear empreses, incentius econòmics, etc. Té raó, a veure si ho fan.

Avui el diari La Opinión de Tenerife recull les declaracions de Rubiralta en les que diu que només portem 25 anys d’universitat i que per això estem endarrerits respecte a altres països. També aposta per la universitat pública.

El País parla avui de la llunyania que tenen les universitats espanyoles del campus 2.0. Diu que els blocs de les universitats més prestigioses aquí no existeixen. Aquest és un tema que m’amoïna, personalment, i voldria trobar temps per fer coses. No sé molt bé què i com fer-ho, però voldria fer-ho. A veure si el proper curs estic ja en el club 2.0.

 

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació