Diumenge va morir un company. Xavier Ruiz, catedràtic del departament de Biologia Animal i prestigiós científic. Una persona molt estimada dins i fora de la Facultat de Biologia. El Punt recollia ahir la necrològica. Lamentablement, si no vaig mal fixat, la UB no ha publicat cal nota al seu web. No sé quina és la política al respecte, no és homogènia, depèn de la disciplina, però aquest oblit ha estat lamentat a la Facultat de Biologia.

Diari de Girona publicava ahir la notícia de que el Sindicat d’estudiants del Països Catalans instarà al claustre de la UB a què faci com el de la UPF i acordi que no es convidi als membres de la Casa Reial espanyola als actes institucionals. Volen estendre aquest acord a les altres universitats i esperen que l’acord l’acomplexi la UPF. No sé perquè volen aquest acord i no demanen un contra la presència dels membres del govern espanyol; a veure que passaria! Finalment la Casa Reial és un símbol, però el govern toca poder. Manca coherència. El govern de la UPF, però, ja ha dit que l’acord no és vinculant i que no l’acompliran. Ho publiquen avui La Razón i El Punt.

El Periódico publicava ahir una entrevista amb la rectora de la URL, Esther Giménez-Salinas. La rectora és una persona molt intel·ligent i la URL una universitat de qualitat. Demana que el govern de la Generalitat no discrimini a les universitats privades, que es tingui en compte només la qualitat.

El País parlava ahir del lliurament per part del comitè d’experts del document base del Pla Nacional de Recerca i Innovació de Catalunya al president Montilla i al conseller Huguet. Diu el document que l’any 2010 s’hauria d’invertir el 2% del PIB i el 2017 el 3%. Diu també que per ser competitius la inversió privada s’hauria d’incrementar 2.684 milions d’euros al 2010 i 4.185 al 2017. El Pla l’haurà d’aprovar el parlament. Veurem quin és el document, quan es faci públic, i que és el que finalment aprova el Parlament. Per la seva banda, El Mundo i Expansión publicaven ahir les declaracions d’Huguet, en aquest acte, que manifestava que la crisi econòmica pot afectar les inversions i ajudes als projectes d’innovació i desenvolupament que estava previst que augmentessin un 20%.

Un gran moment. Publica El Punt que Els Juliols de la UB oferiran enguany cursos en espanyol. La UB vol estudiants de l’Estat i d’Amèrica Llatina.

L’AVUI publica un article dedicat a la Bioregió. Es consolida. És indubtable que Manel Balcells, el seu president, ha fet una gran feina. L’article bé al cas perquè la propera setmana se celebra a les Drassanes de Barcelona l’Euro-biotech Forum, certamen que els darrers 14 anys s’havia celebrat a París.

La CRUE demanarà al Ministeri de Ciència i Innovació una reflexió sobre les noves facultats de Medicina. Ho diu Diario Médico. Em costa entendre tot això. Recordo que fa més d’un any, Jo estava davant, els rectors van estar d’acord en augmentar l’oferta de places de Medicina que s’ofereixen anualment. Proposta del Ministeri de Sanitat i Consum i del Ministeri d’Educació i Ciència. Les comunitats autònomes, en ús de les seves competències poden crear facultats i en això no té cap competència el govern de l’Estat. Aleshores que dimonis vol demanar la CRUE al govern de l’Estat? La CRUE no ha entès el que diu la LOU? Gabilondo vol que Rubiralta reflexioni? Que reflexioni, segur que ho farà i bé, però les decisions, i compromisos, de la comunitats autònomes ja estan preses.

ABC publica una notícia sorprenent, sorprenent per a mi, perquè se m’havia passat i perquè contradiu la filosofia expressada pels responsables ministerials. L’import de les beques de mobilitat no creix més enllà de l’IPC.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació