- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

El que diu la rectora de la UIB

Enric I. Canela

Llegia a Diario de Mallora [2] una entrevista amb la rectora de la UIB, Montserrat Casas. Una persona molt agradable i intel·ligent, catedràtica de Física. Tot i que la entrevista és de molt bon llegir, només agafo un punt.

Li pregunten:

-On radica el problema, en primària, per no estar estimulats, en secundària, quan el jove veu la possibilitat de guanyar diners?

Contesta:

-L’important per a la societat és tenir uns mitjans d’oci, la segona residència per a caps de setmana, les classes de tennis després de l’escola… si el nen no té un moment per asseure’s i llegir, no veu que allò que aprèn en l’escola és necessari, que és important i té una aplicació en el seu entorn, és molt difícil que estudiï. I també és veritat que en l’àmbit escolar s’han de buscar tècniques adequades perquè el nen senti que allò que fa és important. Si el que es valora és que als 14 anys pugui tenir una moto, després un cotxe, després pot sortir cada cap de setmana, la veritat és que és difícil sobrepassar l’etapa obligatòria. També cal tenir en compte què és l’èxit social, qui són les persones que tenen reconeixement social, perquè són els miralls en els quals tots es miren. És problema de tots, dels polítics, de les escoles, de les institucions i de la societat.