Incompliment manifest


Enric I. Canela

Fa una mica més d’un any, el 24 d’abril de 2007 vaig tenir l’honor de presentar al plenari del difunt Consell de Coordinació Universitària, presidit per la ministra d’Educació i Ciència, Mercedes Cabrera, de L’informe sobre el finançament de les universitats públiques. Podeu obtenir totes les dades a L’informe sobre el finançament de les universitats.

Avui Universia, la major xarxa d’universitats del món, ha celebrat la seva VIII Junta General d’Accionistes en la Universitat de València. En l’acte, que ha contat amb l’assistència de la totalitat dels accionistes -77 universitats espanyoles i institucions d’educació superior sòcies de Universia Espanya- s’ha repassat l’activitat desenvolupada durant 2007 i s’han abordat els plans futurs d’aquesta xarxa, que engloba ja a 1.070 universitats a Espanya, Portugal i Iberoamèrica.

Llegeixo (i 2) que després de presidir Junta General de Accionistas de Universia, el president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), Ángel Gabilondo, ha reclamat al ministeri de Ciència i Innovació l’obertura d’un debat “urgent i públic” sobre finançament universitari, al mateix temps que va assegurar que són necessaris 2.300 milions d’euros més en el sistema per a estar en un “espai competitiu”. Aquesta és la quantitat aproximada que reclamava l’Informe.

Ha passat un any, no s’ha fet absolutament res. Les beques estan per terra, les universitats afronten la reforma sense que s’hagin pres les determinacions financeres que calia. A què esperen?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació