Enric I. Canela

Senén Barro, rector de la Universitat de Santiago de Compostel·la i vicepresident d ela CRUE, escriu un article a la Voz de Galicia que titula Benvingut el Ministeri de Ciència i Tecnologia! (suposo que volia dir innovació).

Fa una intel·ligent defensa del nou ministeri i rebat algunes opinions. Diu:

Al meu admirat José Antonio Marina li ha semblat fatal treure a les universitats del Ministeri d’Educació, tal com ha escrit el passat 20 d’abril. Considera Marina que aquesta mesura augmentarà el desprestigi de la funció educadora de les universitats. Per descomptat no negaré la necessària coordinació i fins i tot cooperació entre l’educació secundària i la superior – a la USC tenim un programa propi que pretén incidir en aquesta línia. Tampoc minimitzaré el valor de la docència, que si bé avui ja no és l’única responsabilitat de la immensa majoria de les universitats, sobretot de les més rellevants i demandades a nivell docent, segueix sent la tasca indispensable de les nostres gairebé mil·lenàries institucions. Però tal com avança el coneixement, duplicant-se en alguns àmbits cada molt pocs anys, resulta una quimera poder estar en l’estat de l’art de l’educació superior, sobretot aquella més especialitzada, vivint al marge de la recerca. Per altra banda, la pròpia experiència com a rector en aquests anys m’ha servit per veure com estar en un mateix recinte ministerial no ha servit per acostar l’educació superior i la secundària. Fer-ho, no obstant això, sota un paraigua distint al de la política científica ha ocasionat amb freqüència disfuncions d’enorme transcendència tant intra com extrauniversitàries.

D’alguna manera, amb aquet paràgraf, també rebat a Ángel Gabilondo, president de la CRUE i rector de la UAM.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació