Enric I. Canela

Avui hi ha hagut Consell de Ministres. El govern espanyol no mou fitxa i l’organigrama del ministeri de Ciència i Innovació està mancat del seu organigrama. Organitzar-se és important per fer bé la feina i, en aquest cas, és especialment important que es clarifiquin determinats aspectes.

Per exemple, el dia 30 d’abril llegia a Diario Médico: Bernat Soria, comença a assumir que les noves competències del Ministeri de Sanitat ja no són les quals eren quan va prendre possessió del seu càrrec. El seu perfil investigador s’ha vist relegat a un segon pla en el seu discurs, que ara copen les estratègies encaminades a la millora assistencial dels pacients i noves mesures en matèria de consum, a les quals Soria està decidit a donar major presència en l’agenda política.

Uns dies després podíem llegir El Semanal Digital.com: Bernat Soria va fer aquest dimecres en el lliurament de Premis a la Investigació Biomèdica de la Fundació Lilly una defensa de les seves competències en Sanitat a l’espera que es publiqui el Reial decret que defineixi el camp de joc entre Sanitat i Ciència i Innovació. Per al ministre la recerca “ha irromput en el sistema sanitari de manera que ningú dubte del seu paper fonamental en l’atenció sanitària actual”. Bernat Soria va aprofitar la seva intervenció per a subratllar el seu compromís de potenciar la investigació biomèdica “dintre de l’assistència sanitària per permetre el trasllat als pacients, de forma ràpida i segura, de les troballes obtingudes”.

Està clar que Soria lamenta la pèrdua de l’àmbit de recerca. No podem oblidar que Soria és un científic i que farà moviments per mantenir el màxim possible. En tot cas seria bo que es definissin ràpidament les competències del ministeri de Ciència i Innovació i s’acabés amb la incertesa que no beneficia a ningú i menys a la recerca i a la innovació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació